På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Thoren Innovation School Stockholm

Är du framtidens idéutvecklare?
Vi fokuserar på att väcka din nyfikenhet och kreativitet så att du kan forma idéer som gör framtiden smartare. Vi vill att du ska bli nästa idéutvecklare.

Oavsett vilket program du väljer kommer vår skola att erbjuda dig de allra senaste utvecklingsmiljöerna och utrustningen inom vetenskap, teknik, digitalt skapande och entreprenörskap. All undervisning ges i moderna, ljusa klassrum av våra engagerade lärare som verkligen satsar på att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas. Både med sina studier och som framtidens yrkesmän, yrkeskvinnor och entreprenörer inom branscher där efterfrågan på arbetskraft är stor.

Kreativitet och vetenskap bildar tillsammans nyckeln som öppnar porten till din lyckade karriär inom naturvetenskapliga och tekniska områden. Här på TIS lär du dig att tänka i förnyande banor som ligger till grund för forskning och uppfinningar, vilka förändrar vardagen som vi känner den.

Vi söker nyfikna elever som vågar experimentera och hitta nya lösningar.
Gemensamt för våra elever är deras driv och målmedvetenhet att hela tiden överträffa sig själva och på det viset ta sig ett steg närmare sina drömmar och idéer. Vi vill att du ska prestera och har stora förväntningar för att vi tror på dig och din potential. 

Hos TIS får du tillgång till:

 • Cisco-certifiering – Vi ger dig möjlighet till Cisco-certifiering, vilket är professionella intyg inom IT och nätverksbranschen, och genom dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.
 • Cambridge Certificate – Du erbjuds att läsa till ett Cambridge Certificate (CAE) där du får ett internationellt erkännande på dina kunskaper i engelska.
 • MacBook Air – Som elev får du låna en MacBook Air som du har som arbetsredskap under dina tre år hos oss för att du ska kunna jobba utifrån de bästa förutsättningarna.

Verklighet och teori går hand i hand
Din undervisning sker ofta i projektform där du arbetar nära riktiga företag och universitet genom våra många case. En stor erfarenhet att ha med sig inför framtida arbeten i näringslivet.

Kreativ och utvecklande skolgång genom Sveriges bästa lärare!
Här strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. I våra rekryteringar letar vi därför noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Våra lärare arbetar också efter individuellt upplägg och sätter upp mål tillsammans med dig utifrån din individuella utvecklingsplan.

Trivsel och kvalitet värderas högt på TIS
Vi är skolan som vågar lite mer, vill lite mer och bryr sig lite mer. Vi vill att du ska känna dig trygg och få ett bra bemötande hos oss eftersom det både berikar och utvecklar din skoltid. Samtidigt utvecklas vi ständigt och kvalitetssäkrar hela tiden vår undervisning.

Våra innovativa program

Innovation Program (Teknikprogrammet)

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi? Kanske är du en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? Kanske är du mer intresserad av att designa hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.
 
Specialiseringar inom Innovation Program:

 • Ingenjör
  För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vid till exempel KTH eller Chalmers efter gymnasiet. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik.
 • Applikationsdesign
  För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.
 • Arkitektur
  För dig som vill bli designer, arkitekt eller ingenjör och har tänkt läsa vid till exempel KTH eller Chalmers efter gymnasiet. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom hållbart samhällsbyggande och konstruktion.
 • Speldesign
  Vill du bli framtidens stjärna inom spelutveckling? Här får du lära dig grunderna i hur spel utvecklas och designas. I framtiden har du även möjlighet att arbeta inom andra kreativa områden, till exempel film och reklam.

10 veckors praktik
På Innovation Program har du 10 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten. 

IT Program
Ett perfekt program till dig som vill bli en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare. Ett klokt val som ger dig goda framtida jobbmöjligheter inom det ständigt utvecklande IT-området.

Specialiseringar inom IT Program

 • IT-Tekniker – För dig som vill få en god grund inom el- och IT-teknik för att kanske bli en framtida tekniker, support eller säljare inom IT.
 • Webbutvecklare – För dig som tänker dig en framtid som utvecklare inom spel, appar eller webb. När du läst grunderna fördjupar du dig i bl.a. programmering och webbutveckling.

16 veckors praktik
På IT program har du 16 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Science Program
Programmet riktar sig till dig som är intresserad av att studera vidare på universitet för att forska och arbeta med t.ex. genteknik, kemiteknik eller som läkare i framtiden.

Specialiseringar inom Science Program

 • Biotech – För dig som vill fördjupa dig inom biologi och kemi i kombination med högre studier i matematik och fysik. Efter gymnasiet har du behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskolan.
 • Green Tech – För dig som vill jobba med ny grön teknik, som kommer att vara många naturvetares och teknologers framtid.

10 veckors praktik

På Science program har du 10 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon: 010-33 10 500
Epost: [email protected]

Visa mer

Läs Hjärnstark för bli mer stresstålig och förbättra ditt minne, grymma egenskaper på gymnasiet. Boken hittar du i skolans bibliotek #gymnasium #stockholm #tissthlm #sthlm

Happy Valentines day! Önskar Rektor Rickard och Marta #gymnasium #stockholm #tissthlm #sthlm

Alla hjärtans dag firar vi idag! ❤️❤️❤️ #tisstockholm #happyvalentines

Personalutbildning med Friends #gymnasium #stockholm #tissthlm #sthlm #friends

Idag kör vi ”elev för en dag” och besökarna ska få testa på två kluriga experiment🌟

Besök av polisen @hanifazizi.1 som berättat sin historia och lyft ämnet extremism, utanförskap och identitet med våra elever i årskurs 3. #tisstockholm