På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Thoren Innovation School Göteborg

Är du framtidens idéutvecklare?
Vi fokuserar på att väcka din nyfikenhet och kreativitet så att du kan forma idéer som gör framtiden smartare. Vi vill att du ska bli nästa idéutvecklare.

Thoren Innovation School Göteborg är en skola där du blir sedd för den du är. Hos oss får du frodas i en stimulerande miljö där du utvecklar dig själv och dina idéer samtidigt som du får den bästa utbildningen inom teknik och IT. Vi vill du ska ska bli följsam, tänka själv och bli en problemlösare. Efter examen ska du vara väl förberedd för vidare studier eller om du direkt vill ge dig in på arbetsmarknaden. För oss är det viktigt att du som elev blir trivs och vi månar att du ska känna dig trygg, därför satsar vi extra mycket på en lugn studiemiljö där rektor, lärare och elever harmoniskt arbetar tillsammans.

Kreativitet och vetenskap bildar tillsammans nyckeln som öppnar porten till din lyckade karriär inom naturvetenskapliga och tekniska områden. Här på TIS lär du dig att tänka i förnyande banor som ligger till grund för forskning och uppfinningar, vilka förändrar vardagen som vi känner den.

Vi söker nyfikna elever som vågar experimentera och hitta nya lösningar.
Gemensamt för våra elever är deras driv och målmedvetenhet att hela tiden överträffa sig själva och på det viset ta sig ett steg närmare sina drömmar och idéer. Vi vill att du ska prestera och har stora förväntningar för att vi tror på dig och din potential. 

Hos TIS får du tillgång till:

 • Cisco-certifiering – Vi ger dig möjlighet till Cisco-certifiering, vilket är professionella intyg inom IT och nätverksbranschen, och genom dem blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden.
 • Cambridge Certificate – Du erbjuds att läsa till ett Cambridge Certificate (CAE) där du får ett internationellt erkännande på dina kunskaper i engelska.
 • MacBook Air – Som elev får du låna en MacBook Air som du har som arbetsredskap under dina tre år hos oss för att du ska kunna jobba utifrån de bästa förutsättningarna.

Verklighet och teori går hand i hand
Din undervisning sker ofta i projektform där du arbetar nära riktiga företag och universitet genom våra många case. En stor erfarenhet att ha med sig inför framtida arbeten i näringslivet.

Kreativ och utvecklande skolgång genom Sveriges bästa lärare!
Här strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. I våra rekryteringar letar vi därför noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Våra lärare arbetar också efter individuellt upplägg och sätter upp mål tillsammans med dig utifrån din individuella utvecklingsplan.

Trivsel och kvalitet värderas högt på TIS
Vi är skolan som vågar lite mer, vill lite mer och bryr sig lite mer. Vi vill att du ska känna dig trygg och få ett bra bemötande hos oss eftersom det både berikar och utvecklar din skoltid.

Samtidigt utvecklas vi ständigt och kvalitetssäkrar hela tiden vår undervisning.

Innovation program (Teknikprogrammet)
Om du är intresserad av alla möjliga tekniska lösningar, innovationer och nya idéer är det här programmet för dig. Oavsett vilket teknikämne som engagerar dig får du med Innovation program en bred bas att stå på inför framtida studier eller arbete.

Specialiseringar inom Innovation program

 • Ingenjör – För dig som efter gymnasiet tänkt läsa vidare till ingenjör på t.ex. KTH eller Chalmers, och samtidigt vill få en bra grund inom IT och webbutveckling.
 • Arkitektur – För dig som vill bli designer, arkitekt, eller kanske byggnadsingenjör och vill få en stabil grund inom hållbart samhällsbyggande och konstruktion.
 • Applikationsdesign - För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller ett annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.
 • Speldesign – För dig som vill bli nästa Shigeru Miyamoto och revolutionera spelvärlden. Du lär dig grunderna i hur spel utvecklas och designas.

10 veckors praktik
På Innovation Program har du 10 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten. 

IT Program
Ett perfekt program till dig som vill bli en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare. Ett klokt val som ger dig goda framtida jobbmöjligheter inom det ständigt utvecklande IT-området.

Specialiseringar inom IT Program

 • IT-Tekniker – För dig som vill få en god grund inom el- och IT-teknik för att kanske bli en framtida tekniker, support eller säljare inom IT.
 • Webbutvecklare – För dig som tänker dig en framtid som utvecklare inom spel, appar eller webb. När du läst grunderna fördjupar du dig i bl.a. programmering och webbutveckling.

16 veckors praktik
På IT program har du 16 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Är du intresserad av e-sport? Drömmer du om en spelkarriär?
I så fall kan det här vara ditt livs chans att bli ett proffs på de internationella scenen och samtidigt få en utbildning att luta dig tillbaka mot. Som elev hos oss kan du välja E-Sport på det individuella valet under hela din gymnasietid oavsett vilket av våra program du läser.

Visste du att e-sport är mer populärt att titta på online än traditionell idrott? Med flera miljarder i omsättning varje år har e-sporten etablerat sig världen över och Sverige är inget undantag. Vår nation har några av de bästa spelarna i vissa e-sporter. Nu hoppas vi på Thoren Innovation School att ännu fler talanger kan växa fram och nå framgång på den internationella scenen. Därför har vi tagit fram vår e-sportsinriktning med målet att fler ungdomar ska kunna följa sina speldrömmar.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon: 010-33 10 500
E-post: [email protected]

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Innovation School Göteborg.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • EE
 • TE
 • NA