Thoren Business School Solna

Thoren Business School utbildar framtidens stjärnor inom business
På Thoren Business School får du en trygg grund inför framtiden, samtidigt som du kan utveckla dina talanger. Här får du lära dig om entreprenörskap, företagande och viktiga framtidskunskaper i toppmoderna och kontorsliknande studiemiljöer. Vi förbereder dig för framtiden, oavsett om du vill börja jobba, studera vidare eller starta ditt eget företag efter studenten.

Programutbud

Business Program (Ekonomiprogrammet)
Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke? Då är Ekonomiprogrammet Business Program helt rätt val. Du kan välja flera olika inriktningar utifrån ditt intresse, kombinera det med valbara kurser och skapa en profil som är stark både på arbetsmarknaden och för vidare studier på universitet och handelshögskolor i Sverige eller internationellt.

Inriktning/profil inom Business Program:

• Juridik: Är du en problemlösare och är intresserad av människor? Om rättsväsendet lockar ska du välja denna inriktning
  • Redovisning och finansiering: Gillar du siffror och affärer? Denna inriktning är för dig som är intresserad av ekonomi och har ambitioner inom affärsvärlden
  • Marknadsföring och reklam: Vill du lära dig hur du på bästa sätt kan marknadsföra en produkt på? Väljer du denna inriktning får du lära dig om kommunikation i olika former och vad som engagerar människor

11 veckors praktik
På Business Program har du 11 veckors praktik (APL). Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten.

Communication Program (Samhällsvetenskapsprogrammet)
Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället? Communication Program är ett bra val eftersom du får en bred grund och därmed många valmöjligheter efter studenten. Har du en kreativ attityd kan du välja medieinriktningen som sätter dina sinnen och din problemlösningsförmåga på prov med fokus på bilder, texter och grafisk formgivning. Är du mer intresserad av ledarskap, kommunikation och människor kan du välja beteendevetenskap som profil. Möjligheterna är många.

Inriktning/profil inom Communication Program:

• Ledar-och beteendevetenskap: Är du en person som inspirerar, övertygar och leder andra människor så att ni tillsammans kan lyckas? Då har du hittat rätt inriktning för dig
  • Samhälle och entreprenörskap: Är du intresserad av politik och historia? Om du dessutom vill utveckla din entreprenörsanda är den här inriktningen rätt för dig

11 veckors praktik
På Communication Program har du 11 veckors praktik (APL). Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten.

​​​Commerce Program (Handels- och administrationsprogrammet)
Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Oavsett om du har intresse av att starta ett eget företag, jobba i en butik, eller kanske till och med har ambitioner att bli en internationell säljare utomlands, är Commerce Program det rätta valet. En säljutbildning är alltid oerhört värdefull och något som alla företag ser som en merit.

Inriktning/profil inom Commerce Program:

•  Säljare: Är du social och gillar försäljning? Denna inriktning passar dig som vill lära dig att sälja till företag och privatpersoner samtidigt som du skapar viktiga kontakter
  • Egen företagare: Vill du satsa helhjärtat på att bli företagare och har huvudet fullt med idéer? Välj då denna inriktning där du får koll på både ekonomi, marknadsföring och mycket mer

22 veckors praktik
På Commerce Program har du 22 veckors praktik (APL). Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss!
Epost: info@affarsgymnasiet.s

Här kan skicka dina frågor till Thoren Business School Solna.

• EK
  • HA