Svea Gymnasium

Nytt gymnasium från och med hösten -19

Svea Gymnasium – för dig som siktar högt med både hjärta och hjärna!

Vi tror på dig. På dina unika färdigheter, personlighet och förutsättningar. Vi tror också på att ingen prestation är så stark som när både hjärta och hjärna blir sedda, hörda och aktiverade.

Vårt mål är att göra dig redo att forma din framtid precis så som du vill. Vare sig dina drömmar är stora eller små ser vi det som vårt ansvar att förse dig med verktygen som krävs för att genom nå dem, såväl yrkesmässigt som privat.

Dina resultat från lärande och utbildning skall nås med omsorg, glädje och inre trygghet.
Med ett stort fokus på att låta varje elev ingå i en stor och inkluderande gemenskap står Svea Gymnasium för en utbildning där teoretiskt lärande och smart studieteknik kombineras med elevhälsa, lyhördhet och personligt ansvarstagande från alla lärare på skolan.
Vi vill att din tid hos oss skall kännas kvalitativ, kreativ, utvecklande och verklighetsanknuten.

Svea gymnasium tillhandahåller utbildningar som speglar verkligheten. Detta är något vi åstadkommer genom att frekvent arrangera studiebesök hos riktiga arbetsgivare, dvs advokater, psykologer, läkare, civilingenjörer med mera, samt anordna föreläsningar av dom olika yrkeskategorierna.

På det sättet får du som elev möjlighet att vistas på din blivande arbetsplats redan i tidigt skede, vilket därmed skapar möjlighet att börja skräddarsy sig efter sin blivande yrkesprofessionalitet redan under gymnasietiden.

Här kommer du som elev att få utvecklas med hjärta och hjärna i balans, med arbetsro och positiv framtidstro som en daglig del av miljön – utan att det görs avkall på gemensamma framsteg och kunskapsutveckling.

Må bra, utveckla dig själv, lär med ett leende. Studera smart, studera rätt, nå resultat.
 På Svea Gymnasium står vi alltid upp för ärlighet, omtanke och ett insiktsfullt förhållningsätt till de utmaningar du som ung vuxen står inför i dagens samhälle.
Vår drivkraft är att väcka din nyfikenhet och ambition för att aktivt utforska dina okända talanger och framtidsdrömmar.

För att du skall känna dig trygg i att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa på Svea Gymnasium avger vi följande punkter som löfte.

Hos Svea Gymnasium garanterar vi följande:

• En värdegrund som bygger på gemenskap, hänsyn och respekt för andra människor
  • Aktivt arbete med elevhälsa och smart studieteknik
  • Verklighetsförankrade kurser med hög andel studiebesök och gästföreläsare
  • Smarta digitala lösningar i studierna
  • Lyhördhet, glädje och motivation hos samtliga lärare
  • Att se dig som individ och anpassa oss efter dina behov
  • Fokus på arbetsro och välmående i prestationen

Livet går ut på att så ofta som möjligt göra saker som får en att må bra.
Vi ser det som vårt kall att dina gymnasieår inte skall vara något undantag.

Ta kontakt med oss redan idag för att personligt samtal där vi presenterar oss och vår filosofi närmare!

Välkommen!

Här kan skicka dina frågor till Svea Gymnasium.

• EK
  • NA