Vindrosen

Stiftelsen Vindrosens verksamhet är vackert belägen i Vollsjö, mitt i det skånska kulturlandskapet. I en lugn, välstrukturerad och harmonisk miljö på landsbygden, med kunniga och erfarna medarbetare, ryms möjligheter att växa i tanke, känsla och vilja.

Hos oss sker undervisningen i små, personaltäta grupper där elevens möjligheter till utveckling maximeras genom tillgång till lugn och harmoni i skolsituationen, men också social samvaro och den unika möjlighet att växa som endast återfinns i den mänskliga gemenskapen.

Undervisningens grund utgörs av Waldorfpedagogikens metodik, som sedan anpassas till den enskilde elevens unika förutsättningar, vilket innebär att undervisningen aldrig reduceras till enbart inlärning utan är ett stöd åt hela individens tanke-, känslo– och viljemässiga utveckling.

Många av skolans elever bor på skolans elevboende som är ett anpassat boende med möjlighet att både utveckla största möjliga självständighet utifrån elevens egna förutsättningar och möjlighet till social träning, att öva sig på att leva i gemenskap med andra människor.

Stiftelsen Vindrosen är en idéburen och icke vinstdrivande verksamhet som i mer än 25 år har följt människor med psykiska funktionsnedsättningar på resan mot självständighet och självkänsla. Hos oss samverkar särskolorna, LSS-boendet och Daglig verksamhet – alla med förankring i den antroposofiska människokunskapen.

Här kan skicka dina frågor till Vindrosen.

• GSI