På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Sporthandelsgymnasiet

Sporthandelsgymnasiet är utbildningen för dig som är intresserad av sport- och friluftslivshandeln. Utbildningen är ett yrkesprogram baserat på Handels- och Administrations- programmet. Vi är sporthandelns skola i Sverige och har riksintag!
Du kan få högskolebehörighet genom att välja studiespåret som individuellt val. Vi har ett nära samarbete med sporthandelsbranschen för att erbjuda hög kvalitet på utbildningen!

VÄLJ SPORTHANDELSGYMNASIET MED ELLER UTAN IDROTTSPROFIL
Sporthandelsgymnasiet erbjuder dig en spännande handelsutbildning med möjlighet att välja till en idrottsprofil! Oavsett vilken profil du väljer får du samma grundutbildning. Du som vill satsa extra på en idrott kan välja mellan någon av våra idrottsprofiler och får därmed möjligheten att kombinera idrott och studier under hela din studietid.

Programmet ger goda kunskaper om entreprenörskap och företagandets villkor. Utbildningen är en specialiserad handelsutbildning med inriktning mot sport och friluftsliv men ger en bred bas för verksamheter inom handel med varor och tjänster. Ekonomi, administration och service är viktiga delar av utbildningen, liksom sport- och friluftslivskunskaper. Kunskaper om administrativa tekniker och förmåga att använda modern informationsteknik i skilda sammanhang är viktiga inslag i utbildningen. Då verksamheter inom sporthandeln och friluftslivets områden bygger på både traditionellt säljarbete och försäljning av känslan av upplevelser krävs det specifika kunskaper inom handel kombinerat med färdigheter inom sport och friluftsliv. Under utbildningen ges goda möjligheter till eget idrottande och till spännande friluftslivsaktiviteter.

VAD BLIR DU?
Utbildningen passar dig som vill arbeta i sporthandeln som t.ex. butikssäljare, resande säljare, butikschef, inköpare, dekoratör eller produktspecialist. Om du vill satsa på din idrott kombinerat med en yrkeskarriär väljer du en av våra idrottsprofiler som individuellt val. Läser du studiespåret som individuellt val får du grundläggande behörighet för vidare studier.

NU ERÖVRAR VI SPORTHANDELN!
Det här är utbildningen där du får lära dig allt om sportprylar och hur man blir en bra säljare. På schemat finns bl.a. personlig försäljning, marknadsföring, fältstudier i sportbutiker, utställningsdesign, affärsutveckling och ledarskap. För att få fördjupade kunskaper inom olika sportsegment testar du flera olika idrotter t.ex. löpning, vintersport, klättring, dykning och paddling. Många ämnen läses parallellt, i något vi kallar för ”block”, där den röda tråden är den verklighet som råder på arbetsmarknaden.

IDROTTSPROFIL
Sporthandelsgymnasiet erbjuder dig en spännande handelsutbildning med möjlighet att välja till en idrottsprofil! Oavsett vilken profil du väljer får du samma grundutbildning. Du som vill satsa extra på en idrott kan välja mellan hockeyprofil och innebandyprofil och får därmed möjligheten att kombinera idrott och studier under hela din studietid.

HOCKEYPROFIL i samarbete med Forshaga IF

INNEBANDYPROFIL i samarbete med GS86

Vill du veta mer?
Kontakta oss gärna på [email protected] eller 054-53 61 00.
Kolla in nyheter och bildspel från Sporthandel på forshagaakademin.se

Visa mer