Praktiska gymnasiet Sjöstaden

Inför hösten 2023 slår vi ihop skolorna Praktiska Gymnasiet Bromma och Didaktus Liljeholmen, tillsammans blir vi den nya, fina skolan Praktiska Gymnasiet Sjöstaden i Hammarby Sjöstad!

Med moderna verkstäder och nyrenoverade lokaler kommer skolan erbjuda gymnasieutbildningar i toppklass. Hos oss får du vara med i roliga praktiska projekt och göra utflykter som visar på ditt framtida yrke.

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Yrkesprogrammen ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba, starta eget eller studera vidare på högskola, yrkeshögskola eller universitet.

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet
Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Utlandspraktik
Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bland annat med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Lärling
Hos oss kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Välkommen!

Här kan skicka dina frågor till Praktiska gymnasiet Sjöstaden.

• RL
  • EE