Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C02:44

Odengymnasiet

OBS! Från och med höstterminen 2018 BYTER vi både NAMN och ADRESS!

Odengymnasiet (tidigare Odenplansgymnasiet) flyttar nu till nya fräscha lokaler strax utanför tullarna på Instrumentvägen 31 i Hägersten (Örnsbergs T-banestation).

Odengymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Hantverksprogrammet inriktning stylist eller frisör. Vi är en förhållandevis liten, familjär skola med drygt 200 elever. Som skola ser vi det som vårt främsta uppdrag att förstå på vilken nivå du är idag och vilka mål du vill nå, så att du kan få en kul och utvecklande gymnasietid och hitta din roll på framtidens arbetsmarknad. Vi har ett aktivt Elevhälsovårdsteam och SYV samt erbjuder våra elever matkort.

Vi erbjuder:

Samhällsvetenskapsprogrammetmedier, information och kommunikation
Framtiden tillhör den som kan kommunicera i tal, skrift och bild. Under din utbildning kommer du lära dig om hur olika medier fungerar samt den visuella utformningens betydelse från klassiska typsnitt till dagens lösningar för en snabbare kommunikation. Programmet ger dig en bred plattform för fortsatta studier inom till exempel journalistik, information och reklam.

Teknikprogrammet informations- och medieteknik
Utbildningen för dig som är intresserad av både datorer och naturvetenskap. Du läser allt ifrån webbutveckling, programmering, informations- och medieteknik till naturvetenskapliga ämnen såsom matematik, kemi och fysik. Inom programfördjupningen på Odenplansgymnasiet kan du välja mellan två paket med kurser, Teknik-paketet eller Civilingenjör-paketet. Efter studentexamen kan du välja att läsa vidare på universitet och högskola inom många olika områden.

Hantverksprogrammetfrisör och stylist
I vår salong på Luntmakargatan 15 utbildar vi framtidens frisörer och stylister. Hantverksprogrammet är ett program för sig som vill använda dina händer i ett kreativt yrke och är intresserad av färg och form. Du trivs i sociala sammanhang och tycker om att träffa nya människor.

Frisör
I inriktningen Frisör varvas teori med praktik på ett naturligt sätt. Två dagar i veckan praktiserar du dina kunskaper som frisör i vår salong på Luntmakargatan i Stockholm. Du får värdefulla kunskaper och färdigheter i olika tekniker och behandlingar. Du lär dig hantera verktyg och maskiner på såväl dockor som riktiga kunder. Utbildningen ska också ge dig kunskaper om vilka möjligheter frisöryrket har på den internationella arbetsmarknaden.

Stylist
För dig som har en kreativ och skapande förmåga är Stylist det naturliga valet. Du läser bland annat kurser i make up, stil- och färganalys samt hårstyling. Teori varvas med praktik på ett naturligt sätt. Två dagar i veckan praktiserar du dina kunskaper i salongen på Luntmakargatan. Du utvecklar kunskaper och färdigheter i hantverksprocessen, så som att identifiera behov, välja och hantera verktyg, material och nya tekniker, genomföra och redovisa arbetet samt analysera och utvärdera resultatet.

Introduktionsprogram
Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ samt Språkintroduktion. Om du inte har kommit upp i de poäng som krävs för att komma in på de nationella programmen inom samhällsvetenskap, teknik eller hantverk finns det möjlighet att söka till oss via ett introduktionsprogram.

Välkommen till Odengymnasiet – Skolan i nuet med sikte på framtiden!

Inspireras

Reportage & Nyheter