NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

LUNDS NYA VETENSKAPSGYMNASIUM

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund är en skola för dig med ett intresse för naturvetenskap eller teknik med siktet inställt på universitet och högskola. På vår nya skola i Lund har vi ett naturvetenskapligt fokus, där du får läsa natur- och teknikämnen från årskurs ett, genomföra praktiska experiment och åka på regelbundna studiebesök.

För att du ska få en så relevant utbildning som möjligt är det viktigt att vi ligger i innovationens och forskningens framkant. Därför samarbetar vi med det statliga forskningsinstitutet RISE, Research Institute of Sweden, som är ledande inom digitalisering i Sverige. Har du höga ambitioner, en vilja att lära dig mer och målet att studera vidare så är NTI Vetenskapsgymnasiet Lund för dig! Tillsammans med NTI Gymnasiets andra skolor har vi en stabil grund att tillsammans skapa framtidens utbildningar inom tech och science.

 • NATURVETENSKAP
  Vi har ett stort fokus på naturvetenskaplig kompetens, med mycket laborationer och spännande fördjupningar.
   
 • STABILITET
  Grunden till NTI Gymnasiet startade för över 50 år sedan. Med idag 29 skolor har vi en bred och lång erfarenhet av lärande och utveckling.
   
 • SAMARBETSPARTNERS
  Genom samarbeten med bl.a. RISE och Astronomisk Ungdom med flera blir din skolgång mer verklighetsförankrad!

Läs mer om oss på vår hemsida!

Våra program

TE: Teknikvetenskap med fördjupningarna Biotech eller Engineering
Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du får en spetskompetens inom teknik. Det är en gedigen teknisk utbildning med fokus på teknik, matematik och fysik som ger dig stora valmöjligheter för framtiden. Du kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

NA: Naturvetenskap med fördjupningarna Master eller Biotech
Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser.

NA: Naturvetenskap och samhälle med fördjupningen Greentech
Inom denna fördjupning specialiserar du dig mot bioteknik och miljö där du genom ett naturvetenskapligt förhållningssätt undersöker hur klimat, ekologi och teknikutveckling kan påverka och användas för att skapa en hållbar och mer miljövänlig värld.

Om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På våra 29 skolor runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Vetenskapsgymnasiet Lund.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • NA
 • TE