På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

NTI Helix

HELIXGYMNASIET BLIR NTI HELIX!

Vid NTI Helix finns gymnasieutbildningen för dig som är intresserad av IT, tech och design. Hos oss står teknikutveckling och kreativitet i fokus.

Helixgymnasiet har bytt namn till NTI Helix och är en del av NTI Gymnasiets gymnasieskolor runt om i landet. Vi har en lång historia som gymnasium i Borlänge, Helixgymnasiet grundades 2005. Det går ungefär 260 elever på skolan.

På Helix arbetar vi för att du ska bli så aktiv som möjligt i din lärprocess och på vägen mot dina mål. Vi arbetar mycket med formativ bedömning. Det innebär att vi som lärare aktivt tydliggör målet med undervisningen för dig och regelbundet talar om var du befinner dig samt vad du behöver göra för att komma vidare mot målet. Vi arbetar även med kollegialt lärande, det vill säga att vi lärare samarbetar kring planeringen av undervisningen och ger varandra tips och råd för att kunna ge dig som elev så bra undervisning som möjligt.

Sedan några år tillbaka arbetar vi med Flipped Classroom, vilket innebär att vi spelar in filmer med genomgångar i olika moment och kurser. Du kan sedan titta på genomgångarna när du vill och det gör att du kan förbereda dig inför och även repeterar olika genomgångar. Vi upplever också att det blir lättare att integrera olika ämnen i varandra. Du kan t ex under en lektion i samhällskunskap titta på en genomgång från svenskan om hur du skriver en vetenskaplig rapport.

LÄGET
NTI Helix finns mitt i centrala Borlänge på Jussi Björlings torg 1. Varmt välkommen!

E-SPORT
Kombinera teori, strategi, fysisk träning och aktivt spelande i skolans E-sportslag. Spelandet sker med en kvalificerad tränare på skolan efter skoltid.

STABILITET
Helix har lång erfarenhet och grundades redan 2005. NTI Gymnasiets historia går tillbaka över 50 år, där gymnasieskolorna startades 2002. 

VÅRA PROGRAM

På NTI Helix i Borlänge har vi både yrkesprogram och högskoleförberedande program.

Ekonomiprogrammet
Digital design (Estetiska programmet)
IT-Programmet (El- och energiprogrammet)
Naturvetenskapsprogrammet
Teknikprogrammet

"Jag valde Helix för att det var den skola som hade bäst tankar kring läxor och samlad skoldag."
- ALBIN ANDERSSON | IT-programmet

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Helix.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • ES
  • EE