NTI Mediegymnasiet Göteborg

Vår skola släpper in världen! NTI Mediegymnasiet är FN-certifierad, samarbetar med skolor i utlandet och hela vår verksamhet genomsyras av internationalisering. De globala målen möter du i många ämnen och en av årets höjdpunkter är FN-rollspelet. Vi jobbar mot näringsliv och organisationer, många elever driver UF-företag och vi har sedan länge samarbete med P3-Guldgalan och Melodifestivalen. Behöriga lärare med yrkeserfarenhet utvecklar eleverna inom branschnära projekt.

LÄGET
Skolan ligger på Södra Hamngatan mitt i centrala Göteborg, nära både Centralstationen och Brunnsparkens spårvagnar och bussar.

VÅRA LOKALER
Vi finns i fina gamla banklokaler från 1880, med öppna ytor och högt i tak. Allt är ombyggt för att passa vårt sätt att arbeta tillsammans.

GEMENSKAP
Stämningen är omvittnat god! Du har en mentor som stöttar dig och en elevstyrd FN-förening som arrangerar fyra FN-aktiviteter varje år.

VÅRA PROGRAM:

NTI DESIGN - Estetiska programmet med inriktning estetik och media handlar om samarbete – och om att nå utanför skolans väggar. Här jobbar eleverna bland annat med riktiga projekt med externa kontakter. Estetiska programmet är högskoleförberedande. Vi erbjuder samtliga fördjupningar inom design: Film- och TV-produktion, Fotografisk bild, Grafisk kommunikation och Webbdesign.

NTI SAMHÄLLE
- Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation. Drömmer du om en framtid som journalist, kommunikatör eller copywriter? Då är det här ett perfekt alternativ för dig. Du får en bred och spännande utbildning som dessutom ger dig behörighet till vidare högskolestudier.

- Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Är du intresserad av både samhället i stort och av hur grupper och enskilda människor tänker, känner, agerar och reagerar? Då ska du välja samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning.

NTI NATUR - Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturkunskap och samhälle. Programmet ger dig en bred behörighet till naturvetenskapliga utbildningar. Vår fördjupning ger dig insikter och kunskaper om hur vi ska värna vår miljö och få en hållbar utveckling av samhället. Du läser biologi, kemi och fysik.

SPRÅKINTRODUKTION - Vi kan erbjuda dig Svenska som andraspråk, matematik, engelska, SO, NO, idrott, musik, bild och modersmål. Varje elev har en individuell studieplan med möjlighet att bli behörig till nationellt program på gymnasiet, i första hand yrkesprogram. Du kan också läsa vissa gymnasieämnen tillsammans med övriga elever på skolan.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till NTI Mediegymnasiet Göteborg .

• ES
  • NA