På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nordiskt FlygteknikCentrum

Riksrekryterande gymnasieutbildning - Flygteknisk utbildning i Luleå

Flygteknikutbildningen i Luleå, har med sin regionala placering ett utbildningsansvar mot i första hand Norrlandsregionens krav och efter- frågan. Den idag specifika infrastrukturen inom flygområdet i Norrland, med en blandning av tung luftfart och medelstora/mindre allmänflyg- företag/helikopterföretag samt Flygvapnets största flygflottilj F21, placerad på Kallax flygplats, gör att Luleås flygteknikutbildning är ett måste för nyrekryteringen till dessa.

På den 3-åriga gymnasiala riksrekryterande utbildningen i flyg/helikopter- teknik får du lära dig att arbeta med flygplan och helikoptrar så att du kan utföra service och reparationer mm. Du får lära dig hur olika flygplan/ helikoptrar är konstruerade, hur man åtgärdar fel i flygplan/ helikoptrars system, flyginstrumentens och olika flygmotorers konstruktion och funktion mm. Du lär dig att utföra felsökningar med elektronik och datateknik mm.

Den riksrekryterande utbildningen finns bara på ett fåtal platser i landet. Därför kan Du söka hit oberoende av var du bor. Du söker direkt från årskurs nio till åk. 1, riksrekryterande utbildning flygteknik.

Efter utbildningen får du en examen och betyg från gymnasieskolan. Du har även möjlighet att examineras enligt de europeiska luftfartsbestämmelserna. Utbildningsintyget som du då erhåller (Certificate of Recognition) enligt de europeiska luftfartsbestämmelserna är giltigt i EASA:s (European Aviation Safety Agency) c:a 30 medlemsländer och öppnar vägen för arbete i dessa länder.

Boende för elever
Luleå är en studentstad vilket medför stor efterfrågan och konkurrens om elevboende. Skolan tillhandahåller ett begränsat antal lägenheter som kan delas mellan studenter. Kontakta ansvarig för vårt elevboende: Berit Hansson på 0920-45 30 00. 

Vill du vidareutbilda dig kan du efter studenten söka in på vår yrkeshögskoleutbildning till flyg/ helikoptertekniker.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Nordiskt FlygteknikCentrum.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FTU