På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Naturguide & Vildmarkskock

Naturguide & Vildmarkskock är utbildningen för dig som tycker om friluftsliv och matlagning och tycker att det låter spännande att jobba med guidning av grupper på fjället, i skogen och på sjön.

Du kan få högskolebehörighet genom att välja studiespåret som individuellt val. Vårt nära samarbete med branschen skapar goda förutsättningar för dig att lyckas!

VI ÄLSKAR DET NATURLIGA KÖKET
Naturguide & Vildmarkskock kombinerar det bästa av äventyr, jakt och fiske. På schemat finns bl.a kurser i matlagning, naturguidning och företagande. Under din gymnasietid ingår det utbildningsmoment inom äventyrsaktiviteter, tillagningsmetoder i fält och grundläggande jakt- och sportfiskemetoder.

I takt med att naturturismen växer stadigt blir du efter dina tre år på skolan en del av en framtidsbransch. Svensk naturturism har växt de senaste åren och i och med det ökar också efterfrågan av vällagad mat i fält.

Under dina tre år på utbildningen ingår 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Exempel på praktikplatser är företag inom vildmark- och äventyrsguidning, restauranger och camper med utomhusmatlagning eller i frilufts- och outdoorbutiker.

Du har möjlighet att göra din praktik både i Sverige och utomlands. Praktikperioderna är bra tillfällen för att nätverka med branschen och skapa kontakter för framtida jobb.

FRÅN DRÖM TILL YRKE
Intresset för att vistas i naturen har ökat stadigt de senaste åren och därför finns det allt större möjligheter till att jobba inom naturturism. Naturliga matupplevelser ger naturturism mervärde och att kunna äta god och vällagad mat i fält blir allt mer efterfrågat.

Direkt efter gymnasiet kan du jobba som t.ex natur- och vildmarksguide / äventyrsguide i kombination med utomhusmatlagning på t.ex camper eller restauranger. Du kan jobba som paddel- eller klätterinstruktör, som turistentreprenör eller i friluftsliv- / outdoorbutik.

Om du läser studiespåret och eventuellt utökning får du behörighet att söka till t.ex polishögskolan och olika beteendevetenskapliga samt pedagogiska utbildningar. Inom yrkeshögskolan kan du läsa vidare inom t.ex turism eller restaurang.

Vill du veta mer?
Kontakta oss gärna på [email protected] eller 010-15 16 200.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Naturguide & Vildmarkskock.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB