På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Mikael Elias Gymnasium Stockholm

Lust att lära, mod att förändra

Mikael Elias Gymnasium är skolan för dig som vill vidare. Om du söker en personlig skola där alla blir sedda och där vi tillsammans skapar trivsel och arbetsro så har du kommit rätt. Alla våra program är högskoleförberedande och tillsammans med våra duktiga lärare hjälper vi dig nå dina mål.

Vi tror på dig och din förmåga att nå dit du vill. På vår skola präglas verksamheten av höga förväntningar utan hets.

Mikael Elias Gymnasium Stockholm är en modern skola där du som elev får möjlighet att växa, både kunskapsmässigt och som människa. Skolan ligger i unika, nyrenoverade lokaler i Stadshagen på Kungsholmen, nära kommunikationer och stadsliv.

FN´s globala mål ligger till grund för vår undervisning. För att du ska ha de bästa förutsättningarna att växa så jobbar vi utifrån tydliga mål och kontinuerlig uppföljning. Hos oss möts du av välutbildad personal med ett äkta engagemang som vill se dig lyckas. Här tror vi på dig och din vilja och förmåga att nå ännu längre och därför kommer vi utmana dig att tänka nytt. Du kommer också mötas av ett gäng kompisar som har valt oss för de tycker det är kul att plugga och som har bestämt sig för att de vill vidare.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår skola eller vill komma på besök!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Idag kör vi mattedag! Sa16 har en mattelärare och två killar från UF företaget study aid på plats som hjälper till med att förstå potenslagar och kvaderingsregler! Bra jobbat hörrni!

Nu börjar nedräkningen till jullovet! Det börjas med att pynta entren. Tack Linnea, Oskar och Viktor i te16 som stod för pyntandet!

Tack alla för ett trevligt öppet hus i onsdags! Missade du det? Oroa dig inte - det kommer fler! 7 december, 17-19 14 december, 17-19 18 januari, 17-19 21 april, 11-13 (lördag) Välkomna på besök!

besök på vetenskapens hus.Välkommen på öppet hus den 7/ 12 2017 17.00-19.00 Warfvinges väg 28

Fredag v.43 så var eleverna som går specialiseringskursen i fysik på natur- och teknikprogrammet på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm på besök på Vetenskapens hus. På plats studerades data från observatorier i Chile för att med hjälp av dopplereffekt kunna bestämma temperaturen hos avlägsna stjärnor. Även solens spektra analyserades, vilket vi ser i den ena av de två bilderna. Avslutningsvis besöktes stjärnkikaren i kupolen på Fysikums tak.

Erasmus+ i Sverige, fredag: sista dagen spenderades på en båt ute i den svenska skärgården och sedan med en fri eftermiddag! Vi tackar alla våra lärare och elever för allt arbete och för att ha hjälpt till att göra den här veckan så fin och bra som den varit!