På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

MediaGymnasiet

MediaGymnasiet i Nacka är en av landets äldsta friskolor. Det är nu mer än 20 år sedan den startades av Margret Näsström och Björn Johansson med ett förflutet som lärare. 

Vi är en skola som ofta beskrivs som familjär och där eleverna blir nyfikna, berikade och sedda. Vår vision är att alla elever ska bli sina bästa jag i lokaler som är anpassade för att bidra till en god arbetsmiljö. MediaGymnasiet är en arbets- och mötesplats även utanför lektionstid och våra elever väljer ofta att nyttja lokalerna efter lektionernas slut.

Vi erbjuder tre program:

  • Estetiska programmet erbjuds med inriktningen Estetik och media och profilerna Foto, Spel, Film & TV samt Animation & grafisk design.
  • Samhällsveteskapsprogrammet erbjuds med inriktningen Information, kommunikation och medier.
  • Teknikprogrammet erbjuds med inriktningen Informations- och medieteknik och profilerna Digital produktion och Kod.


MediaGymnasiet har sedan starten profilerat sig mot mediebranschen. Många av våra tidigare elever arbetar idag på olika medieföretag. Vår ambition är att du som har intresse av medier ska kunna utvecklas mot det som är din vision genom lärarnas kompetens och din egen motivation.

På MediaGymnasiet arbetar ett 30-tal lärare samt administrativ personal och ett elevvårdsteam bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog och rektor. Till vårt förfogande har vi också en skolläkare och skolpsykolog. Vi har behöriga lärare i de teoretiska ämnena och lärare med professionell yrkesbakgrund från tidigare yrkesliv som undervisar i de praktiska ämnena.

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till MediaGymnasiet .

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES
  • TE
  • SA