Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

MediaGymnasiet

MediaGymnasiet är platsen där vi utvecklat talanger sedan 1993. Och nu är det din tur.

Alla utbildningar hos oss är högskoleförberedande. Samtidigt kommer du redan på gymnasienivå i kontakt med arbetslivet. Vi har ett brett nätverk av spännande arbetsplatser som ger tillträde till elever som vill pröva sin talang och knyta kontakter för framtiden.

På MG råder MG-andan. Det är en kultur som växt fram över tid och plantsattes av Margret Näsström och Björn Johansson, båda lärare, som startade skolan. MG-andan går ut på att alla ska bli accepterade utan att bli bedömda. Det har skapat en trygg lärmiljö som fortfarande är till gagn för både elever och lärare.

Vi tror på den skapande människans kraft. Och platsen i Nacka strand ger dig tekniska kunnandet att utveckla din talang. På MediaGymnasiets estetprogram skapar du upplevelser och lär dig storytelling på flera olika nivåer. Vår spelinriktning är en av Sveriges bästa. Om du vill bli producent inom drama, film eller andra nya medier finns profilerna på det estetiska programmet.

Många av framtidens jobb finns inom informations -och medieteknik. Därför får du ett försprång i branschen om du väljer inriktningarna Informations- och medieteknik och profilerna Digital produktion och Kod.

Vi erbjuder tre program:

• Estetiska programmet erbjuds med inriktningen Estetik och media och profilerna Foto, Spel, Film & TV samt Animation & grafisk design.
  • Samhällsveteskapsprogrammet erbjuds med inriktningen Information, kommunikation och medier.
  • Teknikprogrammet erbjuds med inriktningen Informations- och medieteknik och profilerna Digital produktion och Kod.

På MediaGymnasiet arbetar ett 30-tal lärare samt administrativ personal och ett elevvårdsteam bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog och rektor. Till vårt förfogande har vi också en skolläkare och skolpsykolog. Vi har behöriga lärare i de teoretiska ämnena och lärare med professionell yrkesbakgrund från tidigare yrkesliv som undervisar i de praktiska ämnena.

MediaGymnasiet ingår i MG-familjen där bland annat MG-studio erbjuder utbildningar och kurser för yrkesverksamma.

Här kan skicka dina frågor till MediaGymnasiet .

• ES
  • TE