Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad ligger i ett av stadens allra vackraste bostadsområden, Kasernhöjden. Området var tidigare platsen för Värmlands regemente och Värmlandsbrigaden, men numera ligger här bostäder, restauranger, gym, kontor, butiker, en förskola och Klara Teoretiska Gymnasium. Kaserngården och närmiljön kring husen har förvandlats till parker och grönområden med blommor, träd och promenadvägar tio minuters promenadväg från centrala Karlstad.

Dina tre år hos Klara Teoretiska Gymnasium kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer  att ställas inför nya utmaningar och lära dig nya saker. Vårt mål är att du efter din gymnasietid ska vara väl förberedd för en krävande akademisk utbildning. Vi satsar helhjärtat på att skapa en kultur där du ska nå goda resultat.

Du som elev garanteras studiero, trygghet och rätt förutsättningar för lärande i form av utrustning, väl anpassade lokaler samt program som är utvecklande och utmanande. Du som studerar på skolan ska vara medveten om vilka möjligheter som finns och vilka förväntningar du har på dig.

Traditionell och modern
Vi kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med individuella och ämnesintegrerade projektarbeten. Det innebär en pedagogik där du hela tiden utvecklas, får tydlig återkoppling och möjlighet att påverka dina studier.

Vi ger dig

• Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket. Vi betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen
  • Samarbete med Ung Företagsamhet
  • God struktur – tydliga mål, tydlig uppföljning, tydligt mentorskap, välplanerade lektioner och få håltimmar
  • Höga krav på lärarna – våra lärare är behöriga, de leder lektionerna, är uppdaterade i sina ämnen och engagerade i din utbildning

Här kan skicka dina frågor till Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad.

• NA
  • TE