Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 10:31

JENSEN gymnasium Södra

Välkommen till Sveriges bästa UF-skola!
JENSEN gymnasium Södra slog upp portarna 2005 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar oss i nyrenoverade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm. Vi blev “Årets UF-skola” 2015, alltså bäst på att utbilda i företagande och entreprenörskap. Det är träning för verkligheten!

Engagerande och kompetenta lärare
Vi har lärare som brinner för din utveckling. Vi ställer höga krav men utgår alltid från dina individuella förutsättningar. Skolan kännetecknas av trygghet och trivsel bland våra elever och lärare. Våra kamratstödjare, Amigos, gör ett viktigt arbete för att tillsammans med lärare och övriga medarbetare skapa en lugn och trygg skolmiljö.

Samarbete med näringsliv, högskola och universitet
Med vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten, får utbildningen en tydlig koppling till det som väntar efter gymnasiet. Vi samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och har lärare med forskarkompetens. Skolan har även ett samarbete med Vetenskapens hus (Stockholms universitet och KTH) dit klasser går på studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till modern labbutrustning och utbildning. På Ekonomiprogrammet har vi exempelvis ett nära samarbete med revisions- och rådgivningsföretaget PwC.

Mental träning och pedagogiska promenader
Vår hälsoprofil innebär att eleverna får prova på många olika aktiviteter under idrottslektionerna. Vi arbetar även med pedagogiska promenader och mental träning då vi anser att god hälsa är en viktig förutsättning för framgång i studier.

Program
På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng.

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Välkommen till JENSEN gymnasium Södra!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till JENSEN gymnasium Södra.

• NA
  • HA