Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 09:31

JENSEN gymnasium Södra

Välkommen till Sveriges bästa UF-skola!
JENSEN gymnasium Södra slog upp portarna 2005 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar oss i nyrenoverade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm. Vi blev “Årets UF-skola” 2015, alltså bäst på att utbilda i företagande och entreprenörskap. Det är träning för verkligheten!

Engagerande och kompetenta lärare
Vi har lärare som brinner för din utveckling. Vi ställer höga krav men utgår alltid från dina individuella förutsättningar. Skolan kännetecknas av trygghet och trivsel bland våra elever och lärare. Våra kamratstödjare, Amigos, gör ett viktigt arbete för att tillsammans med lärare och övriga medarbetare skapa en lugn och trygg skolmiljö.

Samarbete med näringsliv, högskola och universitet
Med vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten, får utbildningen en tydlig koppling till det som väntar efter gymnasiet. Vi samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och har lärare med forskarkompetens. Skolan har även ett samarbete med Vetenskapens hus (Stockholms universitet och KTH) dit klasser går på studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till modern labbutrustning och utbildning. På Ekonomiprogrammet har vi exempelvis ett nära samarbete med revisions- och rådgivningsföretaget PwC.

Mental träning och pedagogiska promenader
Vår hälsoprofil innebär att eleverna får prova på många olika aktiviteter under idrottslektionerna. Vi arbetar även med pedagogiska promenader och mental träning då vi anser att god hälsa är en viktig förutsättning för framgång i studier.

Program
På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng.

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Välkommen till JENSEN gymnasium Södra!

På JENSEN lever vi som vi lär. Här ser ni fyra av våra grymma rektorer på pedagogisk promenad under dagens chefsmöte. #jensengymnasium #hälsoprofil #jensentalk #pedagogiskpromenad

#jensengymnasium #hälsoprofil #jensentalk #pedagogiskpromenad

Idag invigde @jensen_gymnasium_linkoping sina nya lokaler på Sankt Larsgatan i Linköping. Äntligen! 🎉👏🏼

Idag slog vi äntligen upp portarna till JENSEN gymnasium Södras nya lokaler i Gamla stan! 🎉🎉

Förra veckan hölls den årliga tävlingen JENSEN summergames där gymnasieskolorna i Stockholm tävlade i samarbetsstafett legomemory och ordstafett. Efter fina insatser och imponerande sammanhållning tog JENSEN Norra över pokalen från förra årets vinnare JENSEN Södra. Bra kämpat! 🏆

Få tips och råd på gymnasietankar.se! Där kan du jämföra program, få svar på dina frågor och göra vårt programtest för att se vilket program som passar dig. Länk i bio.

Tack för allas insatser under gårdagens händelser. Särskilt tack till er elever som tog hand om varandra så fint genom att hjälpa till och säkerställa att andra var i trygghet. Vi vill uppmana våra elever att inte sprida bilder i sociala medier från attentatet. Nu är det viktigare än någonsin att vi är enade och fokuserar på att ta hand om varandra. 💕 #prayforstockholm

#prayforstockholm