Hvilan i Uppsala

Till hösten 2021 planerar vi att öppna skola i Uppsala!

Hvilan Gymnasium, som är en del av Hvilan Utbildning med anor från 1868, är från grunden en trädgårdsskola med gymnasium i Skånska Kabbarp och ägs av den ideella organisationen GRO – Gröna näringens riksorganisation. Idag finns vi med teoretiska gymnasium i Skåne och Stockholm med spännande inriktningar inom programmen Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Ekonomi.

Vi värnar om en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – vår vision är att ge dig förutsättningar att utvecklas och växa för en bättre framtid.

Våra skolor är mindre där vägen mellan elever, lärare och skolledning alltid är nära. Samtidigt lägger vi ett stort fokus på ditt lärande och utveckling genom kompetenta och engagerade lärare och innehållsrika studier – Ung Företagsamhet och entreprenörskap är ett uppskattat inslag på våra skolor i Skåne och Stockholm!

Med tanke på vårt gröna arv kommer det kanske inte som en överraskning att vi kallar oss för Sveriges grönaste skola. Alla våra skolor ligger på centralt läge i naturskön miljö bland lummiga parker och trädgårdar som skapar en harmonisk studiemiljö. Valet av lokaler är avgörande för en hållbar skoltid och vi väljer lokaler varsamt därefter.

Vi vet att bra och näringsrik mat är grunden för att du ska kunna prestera i skolan. Maten som serveras på våra skolor är i allra största mån närproducerad och kommer från svenska leverantörer – på vår skola i skånska Kabbarp odlar vi till och med det mesta själv!

Det är sådant som skiljer oss från andra skolor och till hösten 2021 planerar vi att öppna gymnasieskola i Uppsala!

Här kan skicka dina frågor till Hvilan i Uppsala.

• NA
  • EK