Hornavanskolan

Vill du vara där det händer, där morgondagens teknik utvecklas? Då är Arjeplog stället för dig!

Hornavanskolan har ett vackert läge bredvid Sveriges djupaste sjö. Det är i Arjeplog som du hittar denna lilla och fjällnära skola med ett starkt fokus på teknik och innovation. Skolans unika samarbete med den internationella bilindustrin ger dig möjlighet att praktisera och komma ut i världen.

Ny teknik
Arjeplog är centrum för världens ledande fordons- och komponenttillverkare, som under vintern finns i regionen för att testa och utveckla högteknologiska fordonsprodukter i vinterklimat. Hornavanskolan samarbetar med fordonsindustrin både lokalt och internationellt. Du får därigenom möjlighet till personliga kontakter med representanter för branschen. Utmed skolans lokaler finns en fordonsverkstad med modern teknik och mätutrustning.

Riksintag - Fordonstestteknik
Unik utbildning, Fordonstesttekniker inom Fordons- och transportprogrammet.

Hotell och Turism
Hotell- och turismutbildning med besöksnäringen hos en fjällkommun som röd tråd. Här lägger du grunden för en karriär som exempelvis hotellchef eller naturguide.

Praktik
Studerar du Fordons- och transportprogrammet eller Teknikprogrammet, har du suveräna möjligheter till praktik i Sverige och i Europa. Vi hjälper dig!

Stipendium
Du har möjlighet att ansöka om stipendium för B-körkort under dina studier hos oss.

Boende
Vill du studera på Hornavalskolan kan du bo på skolans elevhem. Många elever uppskattar detta då elevhemmet skapar en fin sammanhållning
och gör skolgången roligare.

Fritid
Du har nära till fantastiska fiskevatten (8 727 sjöar), skoterleder, motorbana, utförsåkning, motionsspår och ridhus. Sporthall med simhall och gym ligger vägg i vägg med skolan.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Hornavanskolan.

• NA
  • FT