Himmelstalundsgymnasiet

Välkommen till en skola som är välkänd för mycket hög elevtrivsel! Hos oss kan du välja bland utbildningarna Djurvård/Hund, Djursjukvård, Djurpark, Trädgård och Florist

I anslutning till skolan finns ett populärt elevboende med platser efter behov.

Vi har kanske Sveriges finaste djuranläggning! Det finns allt från ormar, ödlor, sköldpaddor, fiskar och fåglar till möss, illrar, marsvin, minigrisar, kaniner och lamadjur. Till skolans djuranläggningar hör också ett modernt, fint hunddagis. En stor del av gymnasieutbildningen ”Djurvård i djurpark och tropisk anläggning” bedrivs på välkända Kolmårdens djurpark och på Tropicariet i Kolmården.

Floristutbildningen på vår skola är en av landets mest välrenommerade. Vi har lång erfarenhet av att utbilda Sveriges kanske bästa florister.

Trädgårdsutbildningen förfogar över omkring 7 ha odlings- och parkmark. Här finns ett fantastiskt sortiment av buskar, träd, grönsaker, perenner och sommarblommor. Frilandsodlingen av grönsaker är KRAV-märkt. På området finns också ett rosarium.

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet. På flera av skolans utbildningar har du möjlighet att läsa vår Högskoleprofil.  Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Du är varmt välkommen att komma och besöka vår skola. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för mer information.

Trött nu efter "träning av djur" lektionen hela fm...😴

Även majsormarna förökar sig...🐍 #majsorm #cornsnake #orm #snake #baby

😍 #mus #mouse #babyboom

Välkomnar vår nya rexhona Velvet till Djurhuset 😍 #kanin #rex #rabbit #sammet #sammetslen #djur