På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Hermods Gymnasium Stockholm

En kvalitetsskola i Stockholms innerstad
Välkommen till Hermods Gymnasium i Stockholm, en kvalitetskola som ligger centrlat på Gärdet nära kommunikationer och stadsliv. Skickliga lärare, stark gemenskap och moderna lokaler är viktiga delar i vår helhetssyn på utbildning. Höga kunskapsmål är lika viktigt som att våra elever utvecklas som människor och går ut i livet med självförtroende, social kompetens och förmåga att ta personligt ansvar. 

Kvalitet 
För oss handlar kvalitet i skolan om bra lärare, god gemenskap, modern teknik och en inspirerande miljö. Att du mår bra, såväl fysiskt som mentalt, är en förutsättning för att du ska kunna nå dina mål. Därför är vi noga med att ha en fungerande elevhälsa, med elevhälsoteam som bland annat består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. 

Stark sammanhållning
När du läser på Hermods kommer du upptäcka att det är svårt att gömma sig och blil en i mängden. På vår skola är sammanhållningen lika viktig som själva undervisningen. Våra gemensamma aktiviteter, traditioner och skolföreningar bidrar till en fin gemenskap.

Centralt läge
Hermods gymnasium ligger centralt, ett stenkast från Gärdets T-bana. Moderna lokaler med närhet till grönområden och stadsliv ger skolan ett optimalt läge. 

Höga kunskapsmål
Motivation, självförtroende och inre balans är avgörande för att lyckas. Hermods gymnasium använder sig av en modell för studieteknik som vi kallar "Färdigheter för framgång". Här lägger vi fokus på den egna förmågan att lära, så att du som elev blir medveten om dina styrkor och utvecklingsområden och kan träna upp dessa. 

De bästa lärarna
Hermods gymnasium bedriver lärarledd undervisning, därför är skickliga och engagerade lärare centrala för skolan. Lärarna på Hermods Gymnasium är engagerade ämnesspecialister och inspirerande pedagoger, som både ställer höga krav och får alla att trivas.

För mer information inför valet till gymnasiet - besök www.hermodsgymnasium.se/gymnasievalet

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Ni har väl inte missat?#Hgstockholm #hermodsgymnasium

Näst bäst i Stockholm! Bra spelat och grymt jobbat under årets skol-DM #hgstockholm #hermodsgymnasium

Ungdomsparlamentet i Stockholms stadshus. Elever debatterar varandras motioner med elever från andra skolor i Stockholm#Hgstockholm#hermodsgymnasium

Samarbetsövning på Gärdet i det fantastiska vädret#hgstockholm#Hermodsgymnasium

Konfrenciern tar en efterlängtad kaffe och pustar ut. Bra jobbat Jon!#Hgstockholm#HermodsGymnasium

Eleverna springer ut mot havet av alla föräldrar#hermodsgymnasium#hgstockholm