På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 12:26

Hermods Gymnasium Stockholm

En kvalitetsskola i Stockholms innerstad
Välkommen till Hermods Gymnasium i Stockholm, en kvalitetskola som ligger centrlat på Gärdet nära kommunikationer och stadsliv. Skickliga lärare, stark gemenskap och inspirerande miljö är viktiga delar i vår helhetssyn på utbildning. Höga kunskapsmål är lika viktigt som att våra elever utvecklas som människor och går ut i livet med självförtroende, social kompetens och förmåga att ta personligt ansvar. 

Kvalitet 
För oss handlar kvalitet i skolan om bra lärare, god gemenskap, modern teknik och en inspirerande miljö. Att du mår bra, såväl fysiskt som mentalt, är en förutsättning för att du ska kunna nå dina mål. Därför är vi noga med att ha en fungerande elevhälsa, med elevhälsoteam som bland annat består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. 

Stark sammanhållning
När du läser på Hermods kommer du upptäcka att det är svårt att gömma sig och blil en i mängden. På vår skola är sammanhållningen lika viktig som själva undervisningen. Våra gemensamma aktiviteter, idrotts- och kulturarrangemang, traditioner och skolföreningar bidrar till en unik anda och en fin gemenskap.

Inspirerande miljö
Hermods gymnasium ligger i innerstaden med närhet till allt, ett stenkast från Gärdets T-bana. Moderna och inspirerande miljöer med närhet till grönområden och stadsliv ger skolan ett optimalt läge. 

Höga kunskapsmål
Motivation, självförtroende och inre balans är avgörande för att lyckas. Hermods gymnasium använder sig av en modell för studieteknik som vi kallar "Färdigheter för framgång". Här lägger vi fokus på den egna förmågan att lära, så att du som elev blir medveten om dina styrkor och utvecklingsområden och kan träna upp dessa. 

En levande skola
Högtider, fester och traditioner är viktiga händelser i skolans liv som vi gör mesta möjliga av. Elevkår, referensgrupp, idrottsförening, teatergrupp, ambassadörskap, HG-utmaningen – listan är lång på aktiviteter du som elev kan engagera dig i på skolan.

De bästa lärarna
Hermods gymnasium bedriver lärarledd undervisning, därför är skickliga och engagerade lärare centrala för skolan. Lärarna på Hermods Gymnasium är engagerade ämnesspecialister och inspirerande pedagoger, som både ställer höga krav och får alla att trivas.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter