Hagströmska gymnasiet Falun

325 nya elever väljer oss till hösten!

Vi har redan sedan starten arbetat med entreprenöriellt lärande och undervisar aktivt med projekt där ämnen knyts samman. Framtidens skola ska enligt riksdagen präglas av entreprenöriellt lärande. Det är ett lärande där ämnen knyts ihop till en helhet och där eleverna därför blir välförberedda för livet efter studenten. Lars-Göran Hagströms vision var att vår skola redan från start skulle arbeta med entreprenöriellt lärande. Därför undervisar vi aktivt med projekt där ämnen knyts samman. Sambandet mellan arbetssätt och elever med goda kunskaper är tydligt, vilket märks både i arbetslivet och på universiteten.

Pedagogik
Vi utgår från ett projektorienterat lärande som rör sig över ämnesgränserna och där elevernas projektarbeten bygger på den inriktning de valt. Det innebär att utbildningens yrkeskurser (karaktärs-ämnen) vävs samman med kurser i allmänna ämnen. Genom att anpassa och integrera undervisningen mot den yrkesinriktning eleven valt ökar förståelsen för varför man behöver kunskaper även i de allmänna ämnena. Detta arbetssätt bidrar ofta till att eleverna har lättare att ta till sig teorin.

Våra utbildningar fokuserar på individen vilket gör att man har möjlighet att påverka arbetsformerna och hur man vill redovisa kunskaperna, allt i samråd med våra lärare naturligtvis. Det är en unik lärprocess där varje elev är aktiv att inhämta kunskap vilket i slutändan ger mer delaktiga och motiverade elever. Vi arbetar även med temastudier i arbetsgrupper; med inspiration utifrån dagens yrkesliv som ofta är organiserat i projektform.

Hagströmska Gymnasiet utgår från ett tydligt värdegrundsarbete där demokrati, etik och moral är naturligt närvarande i skolan. Vår koppling till respektive bransch ger dessutom goda möjligheter till arbetsplatslärande, praktik och studiebesök.

Pluggstugor
Varje vecka finns möjlighet att få lärarledd läxhjälp på skolan. Pluggstugan vänder sig till alla elever, oavsett vilken betygsnivå du siktar på.

NIU / LIU
NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Idrottssatsningen är godkänd av både såväl skolverket som riksidrottsförbundet Övriga idrotter som inte är NIU är LIU, lokal idrottsutbildning.

Våra LIU-idrotter är: E-sport, Innebandy, Individuell idrott, Ishockey, Personlig träning (PT), Simning, Skateboard och Triathlon.

Här kan skicka dina frågor till Hagströmska gymnasiet Falun .

• NA
  • FT