På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Framtidsgymnasiet Kristianstad

Vi byter namn till Praktiska Gymnasiet Kristianstad!

Nästa år går vi samman med Praktiska Gymnasiet och tillsammans skapar vi Kristianstads bästa yrkesgymnasium. Det kommer bli en helt ny skola med nya skollokaler, moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar.

Du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Kristianstad ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Kristianstad istället.

 

Om oss

Vi vet att du vill lyckas i livet, såklart. Men det är inte alltid så lätt att veta var man ska börja eller hur man behåller fokus på skolan och betygen dag efter dag. Det finns mycket annat som drar, och ibland kan kompisar, familj och fritiden kännas både viktigare och roligare. Vi förstår det.

Därför ska du komma till oss på framtidsgymnasiet, här ser du varje dag hur du lär dig något du kan använda i ditt framtida yrke. Vi är experter på att anpassa din utbildning efter dig, ge dig självkänsla och en tro på dig själv. Du får dessutom en tydlig struktur att följa i skolan, vi vet att allt blir lättare då.

Du behöver inte veta allt om vad du vill göra i framtiden redan, men tillsammans med oss kommer du efter gymnasiet ha alla möjligheter få ett bra jobb, en bra lön och ett gott liv.

Våra klassrum är ljusa och fräscha, men vi är mest stolta över våra moderna verkstäder. Vi har två verkstäder för personbilsmekaniker, en stor bygghall och ett område för manövrering av lastbilar. Där kommer du att tillbringa mycket tid, tillsammans med våra lärare som alltid hjälper och stöttar dig. Du har också möjlighet att ta körkort på vår alldeles egna trafikskola.

Vi har ett nära samarbete med många företag i Kristianstad och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Välkommen till Framtidsgymnasiet!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Framtidsgymnasiet Kristianstad.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BA
  • FT
  • IMA
  • IMV
  • IMY