På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fiskegymnasiet

Är fiske ditt största intresse? Hos oss får du spendera större del av lektionstiden ute vid sjöar och vattendrag, året om.

Under utbildningen
Utbildningen Sportfiske är för dig som tycker att fiske roligt och spännande och som vill arbeta inom naturturismbranschen med sportfiske, fiskevård, turism och eget företagande.

Det är en treårig utbildning med ett stort fokus på sportfiske i olika former, med fokus på flugfiske. Skolan har välutbildade lärare och jobbar tillsammans med branschen, vilket gör att utbildningen håller en hög kvalité och ger dig dagsfärska kunskaper i många olika ämnen och fisketekniker. Detta varvas med bla turismkunskap, ledarskap, guidekunskap och biologi.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

I arbetslivet
Efter avslutad utbildning kan du arbeta som fiskeguide, naturguide, vattenvårdare, i sportfiskeaffärer eller som egen företagare.

Studera vidare
Alla våra utbildningar kan ge behörighet till högskolan (Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6). Det finns även möjlighet till särskild behörighet.

Arbetsmarknad
Intresset för guidade aktiviteter i Sverige och internationellt ökar stadigt och det finns en uttryckt efterfrågan på kvalificerade guider. Den internationella efterfrågan på flugfiske är väldigt stor. Du lär dig grunderna i eget företagande genom UF (Ung Företagsamhet) som gör att du kan starta eget företag direkt efter utbildningen.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Fiskegymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB