Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan

VÄLKOMMEN TILL DBGY HELSINGBORG SÖDRA KYRKOGATAN!

VERKLIGHETSBASERAD UTBILDNING

Välkommen till Drottning Blanka Helsingborg Södra Kyrkogatan! Vi vill flytta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när du lär dig, vi kallar det för undervisning i verkligheten.

Hos oss arbetar elever och lärare nära varandra, ofta i verklighetsnära projekt och arbetsområden. Vi strävar alltid efter hjälpa dig utveckla dina kunskaper så att du ska nå dina mål och kunna hantera utmaningar i framtiden! Vi har en mysig stämning på skolan, och våra engagerade lärare ser till att alla känner sig trygga. Vi finns alltid tillgängliga för våra elever, hos oss är dörren alltid öppen.

För respektive program finns en tydlig plan för progression, där vi planerat kurser och innehåll på ett sätt som verkligen spetsar dina kunskaper mot vad som kommer efter gymnasiet. Oavsett om du har planer på att arbeta direkt eller läser vidare.

Vår skola ligger centralt i stan i moderna, trivsamma lokaler och endast ett par minuters promenad från Knutpunkten. Hos oss arbetar elever och lärare nära varandra, ofta i verklighetsnära projekt och arbetsområden. Vi strävar alltid efter hjälpa dig utveckla dina kunskaper så att du ska nå dina mål och kunna hantera utmaningar i framtiden!

Vår gymnasieskola är en av två Drottning Blanka-skolor i Helsingborg. Läs om vår systerskola på Prästgatan.

Välkommen till oss!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan.

• TE
  • EK