Drottning Blankas Gymnasieskola Örebro

Om DBGY Örebro

Plusgymnasiet har blivit Drottning Blankas Gymnasieskola! Drottning Blanka-skolorna finns i 21 städer, alla ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal.

Vi erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Alla våra utbildningar ger dig möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet.

De utbildningar som vi erbjuder är: Träning & ledarskap, Stylist, Frisör, Försäljning & marknadsföring, Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information & kommunikation.

För att skapa en bra arbetsmiljö på skolan där du kommer trivas har vi gemensamma ordningsregler som bygger på våra tre grundläggande värderingar som är lika enkla som viktiga: Jag bryr mig, ömsesidig respekt och tydlighet. Våra värderingar gäller för alla på Drottning Blankas Gymnasieskola, såväl elever som personal.

På DBGY Örebro erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Alla elever har en egen mentor som är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina examensmål. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Skolan ligger på Västra Bangatan 21, ett stenkast från Örebro resecentrum, vilket gör det lätt för dig som reser att ta sig till skolan. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar. Rektor Nicolas Sandoval når du på 072-714 01 90.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Örebro.

• HA
  • HV