Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad

Om DBGY Kristianstad

Vår skola i Kristianstad startades 2010, då som Plusgymnasiet. Vi är inne på vårt åttonde år och har i år blivit Drottning Blankas Gymnasieskola. Alla elever och lärare har varsin dator och skolan är utrustad med ett väl fungerande nätverk. Vi har studio och ensemblerum för musikproduktion, välutrustad stylistsal och en fotostudio med den senaste utrustningen. Vi samarbetar med ett lokalt gym där elever på barn- och fritidsprogrammet genomför sin inriktning träning och ledarskap.

På skolan är elevhälsan aktiv och väl synlig. Kurator och skolsköterska är tillgängliga för spontana besök men genomför också hälsosamtal och mer planerade möten med elever. Det specialpedagogiska teamet arbetar i klassrum och enskilt för att fånga upp och hjälpa elever med behov av särskilt stöd samt handleder lärare och annan stödpersonal.

Dessutom har vi valt att satsa på ett nytt mentors-koncept som innebär att mentorerna inte har undervisning och därför är tillgängliga i mycket större utsträckning. Varje program/spår har en egen mentor som följer elevens utveckling under alla tre åren. Våra sex mentorers uppdrag är att, förutom stötta och guida eleven genom sina studier, ha en kontinuerlig kontakt med hemmet och genomföra utvecklingssamtal en gång per termin.

Skolans bibliotek används av lärare och elever som får hjälp av vår bibliotekarie.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad.

• ES
  • EK