Didaktus Jakobsberg

Didaktus Jakobsberg är en liten skola med stort engagemang! Vi erbjuder fem olika program och hos oss har du alla möjligheter att nå dina personliga mål. Är du modig, nyfiken, orädd, hjälpsam, fördomsfri, stark, driftig, kreativ, glad? Vill du förbättra världen och kunna påverka och förändra det som du tycker verkar tokigt? I så fall kommer du att stortrivas hos oss!

Hos oss på Didaktus Jakobsberg är det nämligen en hemtrevlig känsla som råder. Våra besökare brukar spontant säga att det är en speciell känsla som infinner sig när man kliver innanför skolans dörrar. Det är nog för att vi inte är större än att alla känner alla, elever umgås oavsett program eller årskurs och det finns en nära relation mellan elever och personal.

Vår senaste elevenkät visar att eleverna känner sig sedda och trygga i skolan. Många av våra elever är aktiva i Didaktus Vänner, som arbetar med att förebygga mobbning och trakasserier på skolan och att organisera skolans traditioner. Vi ser olikhet som en tillgång och skolans engagerade lärare ser till att varje elev får möjlighet att nå sina mål, utifrån just sin förmåga.

Vi har en genomtänkt stödverksamhet där alla kan få hjälp, oavsett vilket betyg man har som mål. Vi har ett välutrustat bibliotek där du kan få studiestöd och spännande lästips av vår bibliotekarie. Dessutom finns det möjlighet att sitta i vår Pluggstuga utanför lektionstid. Där finns alltid pedagoger som kan hjälpa dig med dina uppgifter. Vi använder Schoolsoft, som är ett webbaserat informationsverktyg. I Schoolsoft kan man läsa om allt som händer i skolan, nyheter, se scheman, uppgifter, läxor, prov, resultat och sin närvaro med mera. Vårdnadshavarna har också tillgång till Schoolsoft och kan på så sätt följa sitt barns skolgång till dess de blir myndiga.

Jag tycker att det roligt att gå till jobbet varje dag! Vill du tycka att det är roligt att gå till skolan varje dag?

Hör av dig – vi har en plats till dig också!

Här kan skicka dina frågor till Didaktus Jakobsberg.

• BF
  • NA