Designgymnasiet Sickla

Designgymnasiet Sickla är en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. På skolan har vi alla olika bakgrund, men gemensamt för oss är nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Som elev hos oss ingår du i en grupp av människor som på ett nyfiket och kreativt sätt följer och förverkligar sina drömmar.

Vi har lärare med stor erfarenhet från designbranschen som också fungerar som mentorer genom hela din utbildning. Här omges du av andra elever med liknande intressen och dina klasskamrater bidrar till en stor del av din utveckling. Ni jobbar ofta ihop i projekt och grupparbeten där ni tillsammans utvecklas och lyfter varandra.

Vi vill att du ska kunna arbeta med design. Oavsett om det är produktdesign, inredning eller modedesign. Därför arbetar vi med hela processen, från idé till färdigt resultat. Vi använder ny teknik kombinerat med traditionell. Du får lära dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera och slutligen även marknadsföra din produkt.

Du använder dig av den senaste tekniken inom det område du har valt. Allt för att du ska få redskapen och kunskapen för att kunna nå hela vägen till dina mål. Vi jobbar digitalt med program som Photoshop, Illustrator och CAD (3D-grafik).

Med design som utgångspunkt lär du dig teori och användning av design i samhället. När du tar examen har du breda och djupa kunskaper inom designområdet. Under dina år hos oss skapar du kontakter med många företag i branschen. Tillsammans med dina klasskamrater bildar dessa kontakter ett nätverk som hjälper dig när du i framtiden ska söka jobb eller vidareutbildningar.

I Sickla, tio minuter från Slussen, ligger Designgymnasiet. Skolan har nära till det utbud av muséer och utställningar som Stockholm erbjuder. I ljusa lokaler och med välutrustade verkstäder och utmanar vi din kreativitet samtidigt som vi förbereder dig inför yrkeslivet eller fortsatta studier.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Fashion Cut-out av Elin i H17.

Perfekt att solen är framme idag när H17 jobbar med fashion cut-outs! @rebeccalikeyoudoyou

Många gula kostymer på Fackteckningen. @sallysgranditsky

Glad Alla ❤️❤️❤️-dag

Sven-harrys konstmuseum: couturens hemligheter studiebesök