Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Designgymnasiet Sickla

Välkommen till Designgymnasiet Sickla!

Designgymnasiet Sickla ligger i unika, ljusa lokaler endast 10 minuter från Slussen.  Välj mellan programmen Estet, Teknik eller Hantverk. Hos oss får du arbeta med hela processen, oavsett om det gäller mode, inredning, produkt- eller textildesign. Du lär dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera och slutligen marknadsföra din produkt. Våra erfarna lärare utmanar din kreativitet samtidigt som vi förbereder dig inför yrkeslivet eller fortsatta studier på universitet och högskola. Välkommen att bli en av oss!

Designgymnasiet Sickla är en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers och produktutvecklare.

Vi har lärare med stor erfarenhet från designbranschen som också fungerar som mentorer genom hela din utbildning. Här omges du av andra elever med liknande intressen och dina klasskamrater bidrar till en stor del av din utveckling. Ni jobbar ofta ihop i projekt och grupparbeten där ni tillsammans utvecklas och lyfter varandra.

Vi vill att du ska kunna arbeta med design. Oavsett om det är produktdesign, inredning eller modedesign. Därför arbetar vi med hela processen, från idé till färdigt resultat. Vi använder ny teknik kombinerat med traditionell. Du får lära dig att analysera och planera, ta fram skisser och prototyper, producera och slutligen även marknadsföra din produkt.

Du använder dig av den senaste tekniken inom det område du har valt. Allt för att du ska få redskapen och kunskapen för att kunna nå hela vägen till dina mål. Vi jobbar digitalt med program som Photoshop, Illustrator och CAD (3D-grafik).

Med design som utgångspunkt lär du dig teori och användning av design i samhället. När du tar examen har du breda och djupa kunskaper inom designområdet. Under dina år hos oss skapar du kontakter med många företag i branschen. Tillsammans med dina klasskamrater bildar dessa kontakter ett nätverk som hjälper dig när du i framtiden ska söka jobb eller vidareutbildningar.

Designgymnasiet Sickla erbjuder designutbildningarna InredningsdesignProduktdesign, Modedesign samt Textildesign inom de tre gymnasieprogrammen Teknikprogrammet, Handelsprogrammet och Estetiska programmet. Om du har ett brinnande intresse för design och är nyfiken på att lära dig mer så har vi förmodligen ett program som passar dig.

Här kan skicka dina frågor till Designgymnasiet Sickla.

• HV
  • ES