Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 13:28

Designgymnasiet Kungsholmen

Undervisning i verkligheten
Designsgymnasiet Kungsholmen f d Design and Construction College - DCC Gymnasium - öppnar dörrar, oavsett om du vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare. Designsgymnasiet Kungsholmen i Stockholm är en modern skola som ligger i nyrenoverade och trivsamma lokaler i Stadshagen på Kungsholmen.

Kreativitet, service och handel är den röda tråden i våra utbildningar. Duktiga och engagerade lärare samt ett nära samarbete med företag och högskolor gör din utbildning intressant och relevant.

Vet du vad du vill bli när du blir stor?
Många elever som söker sig hit har en tydlig vision om vad de ska bli efter gymnasiet. Andra har inte bestämt sig och vill kanske plugga vidare efteråt. På Designsgymnasiet Kungsholmen finns en unik kombination av yrkesförberedande och högskoleförberedande utbildningar. Här stängs inga dörrar – alla våra program ger behörighet till vidare studier.

På vår skola gör vi saker ”på riktigt”.
I våra yrkesprogram har alla lärare erfarenhet av att jobba i den bransch de undervisar i. Du får tillbringa en stor del av studietiden ute på arbetsplatsen i det som kallas APL – arbetsplatsförlagt lärande – och du får göra riktiga projekt och skarpa uppdrag. Det ger dig en bra förståelse för vad ditt drömjobb går ut på och vad som krävs för att lyckas. Även i de teoretiska programmen märks våra goda relationer med branschorganisationer och företag. Till våra klassrum kommer många gästföreläsare och kontaktpersoner från arbetslivet.

Praktik i Sverige och utomlands
Vi vill flytta verkligheten in i klassrummet och klassrummet ut i verkligheten. Praktikplats genom APL ingår i flera av våra utbildningar. Genom branschnära samarbeten hjälper vi dig hitta den optimala praktikplatsen, i Sverige eller utomlands. Du får också möjlighet att starta ditt eget företag genom UF – Ung Företagsamhet. Välkommen till Designsgymnasiet Kungsholmen – en skola där vi gör saker på riktigt!

Namnet DCC stod för Design & Construction College, vilket var skolans profil när den grundades. Även om det skett en glidning i inriktning så är kreativitet, glädje och skapande det som fortfarande genomsyrar våra program, tillsammans med service och entreprenörskap.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Besökare på DCC Stockholms Vårutställning i fredags #dcc #dccstockholm #vårutställning

Idag har vi vår volontärutställning där treorna berättar om alla sina upplevelser som volontärer #DCC #dccstockhom