På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Consensum - Sollentuna

Det kommer att behövas många som brinner för att jobba med människor i framtiden, den saken är klar.

Consensums program för vård & omsorg är högskoleförberedande och ger dig en stor valfrihet när det gäller kommande akademiska studier och framtida yrken. På Consensum jobbar vi med entreprenöriellt lärande. Tillsammans skapar vi kunskap som är meningsfull och som går att tillämpa praktiskt.

Skolan i Sollentuna är en gymnasieskola som erbjuder ett Vård- och Omsorgsprogram med två högskoleförberedande fördjupningar mot Akutsjukvård och Hälsa- och friskvård. Skolan är belägen centralt i Sollentuna med två minuter till tåg och buss.

Oavsett utbildning och program kan du alltid ha högskolebehörighet när du slutar hos oss, och därmed stor valfrihet när det gäller högre studier och framtida yrken. Om du är en av dem som älskar att jobba med människor, och är villig att kämpa på, så kan vi lova dig att det finns ett jobb därute som väntar på just dig.

Tre år på Vård- och Omsorgsprogrammet kan leda till allt från internationellt biståndsarbete till ett jobb inom akutsjukvård. Eller en framtid som sjuksköterska, socionom, fysioterapeut (fd sjukgymnast), arbetsterapeut, polis eller psykolog.

Vård- och omsorgsprogrammet
Det här är utbildningen för dig som vill vara väl förberedd för ett spännande arbetsliv där du får arbeta med människor. Vill du läsa vidare har du en mängd olika utbildningar att välja på. Som undersköterska har du kompetens att direkt börja arbeta inom hälso- och sjukvården eller socialtjänsten. Med dina nya kunskaper är du väl rustad att hjälpa människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionsnedsättning. Hos oss får du både en språklig och en kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar. Kanske blir du en av dem som med hjälp av vårt internationella nätverk väljer APL (arbetsplatsförlagt lärande) i en spännande miljö utomlands.

Specialiseringar

Prova på dagar
Nyfiken på vår skola? Kom då på någon av våra Prova på dagar! Där kommer du att få vara med om en temastart inom vårdämnen och en inblick i vårt tematiska arbetssätt. Du kommer även få chansen att prata med elever och lärare. Prova på dagarna börjar 8.30 och pågår fram till lunch. Anmälan görs till Studie- och yrkesvägledare Madelene: [email protected]

Visa mer

Här kommer fler glada elever & handledare när vi går in på sista veckan av tvåornas APL.

Här kommer lite bilder från dagens praktikbesök! Idag var det hemtjänst i Alvik, LSS boende för personer med förvärvade hjärnskador i Solna och Bällsta gruppbostad i Bromma som stod på tur. Jättekul att komma ut och se alla fina ställen och möta glada elever och handledare!

Det är så roligt att komma ut och besöka våra duktiga elever i åk 2 på deras fina praktikplatser! Idag var det bland annat Containerråttans dagliga verksamhet och Majorsvägens serviceboende som stod på tur.

Nu är vi ute och besöker våra duktiga tvåor som är på praktik inom LSS och äldreomsorg. Fantastiska elever och handledare. #stoltalärare #världensbästaelever #consensumsollentuna

Våra fyra stjärnor tillsammans med bästa Wallace. ✨✨✨✨✨

Nu är våra elever hemma igen från Tanzania. Vi ser fram emot att träffa er och höra ännu mer om era upplevelser. ✨✨✨✨