På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Bergstrands utbildningar i Arlanda

Bergstrands Gymnasium Arlanda är ledande på på Fordons- och transportprogrammets inriktning transportteknik. Vi utbildar yrkesförare som sedan har lätt att få jobb.

Vårt mål är att utbilda dig till ett yrke och vi utbildar bara inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Den inställningen har gjort att många stora företag i branschen gärna samarbetar med oss. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs. Det säger Annelee Bergstrand, grundare och vd på Bergstrands utbildningar.

Transportteknik
Inriktningen Transportteknik på Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare/lastbilsförare. Du får en attraktiv utbildning som svarar mot branschens önskemål. Detta betyder att du kommer ha mycket goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen.

Arbetsuppgifter för en yrkesförare är väldigt varierande, du kan exempelvis leverera/hämta pallar och paket till kunder, köra på en byggarbetsplats eller transportera gods runt om i Europa.

Du som läser Transportteknik kan även arbeta med schakt, vilket innebär att du hämtar sand, betong och annat byggmaterial för att sedan anlägga på plats med maskin.

Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Skolans mål är att alla elever ska ha tagit gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Drygt nio av tio elever jobb efter utbildningen och nio av tio går ut med gymnasieexamen.

  – Vi skiljer oss från många andra skolor genom att vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du exempelvis måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att tänka så mycket på att du pluggar.

Skolan har ett branschråd och diskuterar regelbundet behov och utbildningsfrågor tillsammans med branscherna och flera stora bolag. Det ger unika kontakter inom näringslivet och har bidragit till att Bergstrands utbildningar har ett gott förtroende hos branscherna. Det märks även i utbildningen.

Du utbildar du dig till ett riktigt yrke
På Bergstrands utbildningar utbildar du dig till ett yrke fordonsbranschen. De utbildningsprogram som finns på Bergstrands utbildningar i Arlanda är:

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Bergstrands utbildningar i Arlanda.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FT