På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på GymnasieForumet i Karlstad Innebandy Arena (fd Tingvallahallarna) den 16 och 17 oktober!

Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiet är skolan för dig som är intresserad av teknik och naturvetenskap. Hos oss kan du läsa de högsta kurserna i matematik, fysik, kemi, biologi och språk. Du har också möjlighet att fördjupa dig i ditt intresse oavsett om det gäller idrott, arkitektur, design, produktionsteknik, IT eller entreprenörskap. En skola som gör dig väl rustad för framtiden och ger dig en fantastisk grund för vidare studier!

Skolan erbjuder dig studier i en lugn och utvecklande skolmiljö med erfarna, duktiga och ambitiösa lärare. Älvkullegymnasiet är ett certifierat Teknikcollege och har ett väl utvecklat samarbete med näringsliv och Karlstads universitet. Karlstad Teknikcenter, som tillhör Älvkullegymnasiet, erbjuder dig unika möjligheter för teknisk fördjupning. Det är också på Karlstads Teknikcenter som Sveriges största gymnasieingenjörsutbildning finns.

Inom det Naturvetenskapliga programmet finns möjlighet att få en gedigen naturvetenskaplig utbildning men även en möjlighet till fördjupning inom samhällsperspektivet genom att välja inriktning Naturvetenskap-Samhälle.

Arbetsformer under gymnasietiden
På Älvkullegymnasiet arbetar vi i arbetslag runt eleverna och strävar efter att ha ämnesövergripande arbete med både den enskilde elevens mål och examensmålen i fokus. Viktigt för oss är att eleverna känner skolglädje och att hela utbildningen blir en helhet. Det finns möjlighet att läsa ung företagsamhet och starta upp företag under tiden på skolan. Flera av dessa har nått goda resultat och vunnit priser.

Samarbete med Sundstagymnasiet
Älvkullegymnasiet samarbetar med Sundstagymnasiet, som ligger på andra sidan gatan. Skolornas gemensamma vision är att varje elev skall nå sina mål och vara väl rustad för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalité för att utveckla allas fulla potential. Vi har en elevkår som arrangerar bland annat spex, SÄG-festival och olika tävlingar tillsammans. Allt för att du som elev ska trivas så bra som möjligt även utanför studierna.

Filmer
Här kan du se några filmer från Älvkullegymnasiet

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Älvkullegymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE