Hantverk och produktion
Gymnasiesärskolans Nationella program

Du utbildar dig för att kunna genomföra arbetsuppgifter inom hantverk och produktion.

Du får lära dig om färg och form och hur du använder olika verktyg, material och tekniker. Du provar på olika arbetsuppgifter i en produktionskedja och får lära dig att bedöma kvaliten på en färdig produkt.

Passar dig som...
... Vill utvecklas inom ett hantverksyrke. På programmet får du inte bara lära dig grunderna inom formgivning utan också tillverkning och montering.

Saker du får lära dig
Du får kunskaper om färg, form och mönster samt tekniker verktyg och material. Du får också lära dig att arbeta med digitala verktyg som finns inom yrkesområdet. Du tränar på att behärska hela produktionsprocessen - från idé till färdig produkt.

Exempel på programgemensamma ämnen
Form och design
Hantverk och produktion
Material och verktyg

Skolor med inriktning Hantverk och produktion inom Gymnasiesärskolans Nationella program

• Presterudsgymnasiet

Kristinehamn — Kommunal skola

Vi har schyssta och intressanta utbildningar för såväl teori som praktik

• Nynäshamns Gymnasium

Nynäshamn — Kommunal skola

Hos oss kan du kombinera studier med hockey, fotboll eller ridning

• Njudungsgymnasiet

Vetlanda — Kommunal skola

En ljus och öppen skola som skapar en positiv och kreativ miljö för ungdomar

• Brinellgymnasiet

Nässjö — Kommunal skola

Brinellgymnasiet i Nässjö är kanske den enda skolan i landet med egen järnvägsstation!

• Norrängsskolan

Hässleholm — Kommunal skola

Norrängsskolan är en gymnasieskola för elever med särskilda behov

• Fridegårdsgymnasiet