Jobba direkt efter Gymnasiet?

För eleverna i åk.9 är det snart dags att söka till gymnasiet. Visste du att flera utbildningar på gymnasienivå kan leda till jobb direkt efter studenten?

Enligt arbetsförmedlingen finns det goda chanser till jobb direkt efter studenten inom yrkesprogrammen: vård och omsorg, fordon och transport, bygg- och anläggning och industritekniska programmet.

Glöm inte bort att på alla yrkesprogram har du rätt att läsa kurser så att du får en grundläggande behörighet om du senare skulle vilja studera på högskola eller universitet. Efter ett yrkesprogram kan du också läsa vidare på yrkeshögskolan.

Att välja gymnasieprogram och framtidsyrke kan vara svårt, speciellt om du inte känner till alla yrken.
Framtid.se finns över 1000 yrken presenterade!
Under ”lätt att få jobb” har vi listat vilka yrken som det förväntas vara lättare att få jobb inom i framtiden.

Oavsett val av program på gymnasiet är det allra viktigaste att fullfölja sin gymnasieutbildning. Då ökar dina chanser till jobb i framtiden!

Har du frågor om gymnasievalet och kanske skillnaden mellan olika program? Fråga våra studie- och yrkesvägledare på FrågaSYV.se