Elevreportage JENSEN gymnasium Örebro

Elin Fridholm, studerande på SA, inriktning juridik och kriminologi på JENSEN gymnasium Örebro.

Högskoleförberedande och fördelaktigt schema
- Jag valde JENSEN gymnasium för att jag pendlar en del till och från skolan då passar schemat mig perfekt. Dessutom kan jag planera mina studietider själv. Min linje är högskoleförberedande vilket betyder att direkt efter studenten kan jag välja att läsa på universitetet utan att behöva läsa till kurser. Min absoluta dröm är att jobba som kriminaltekniker vilket min linje ger bra förutsättningar för.

Intressanta kurser och studiebesök
- På vår inriktning läser vi många intressanta kurser, bland annat juridik, psykologi och sista året läser vi kriminologi. Vi är delaktiga i hur våra examinationer ska gå till, ofta brukar vi kunna välja om det exempelvis ska vara muntligt, skriftligt, salsprov eller hemprov. Det roligaste vi har gjort hittills är nog att vi har gått på rättegångar. Det är något vi gör när det passar under kurserna beroende på vad vi läser om.

Engagerade lärare och bra gemenskap
-Alla lärare är engagerade och vill alltid hjälpa och pusha oss mot det vi vill uppnå med våra studier. Vi har en väldigt bra gemenskap eftersom skolan är inte så stor och man lär känna även de lärare som inte undervisar oss. Det är stora, ljusa och fräscha klassrum.

Slutligen, jag skulle rekommendera JENSEN för att det är proffsiga och pålästa lärare även för att man får planera och ta mycket eget ansvar.

Vill du veta mer om JENSEN gymnasium Örebro? Varmt välkommen på Öppet hus torsdagen 23 januari kl 17.30-19.00 på Kungsgatan 4.

Mer om JENSEN gymnasium Örebro hittar du här!