Efterlängtade gymnasieprogram startar till hösten i Borås

Många elever efterfrågar fler praktiska gymnasieutbildningar i Borås. Höstterminen 2020 startar därför Yrkesgymnasiet, en skola där 9/10 av eleverna får jobb direkt efter studenten. Den nya gymnasieskolan i Borås är efterlängtad enligt Naser Azizi, kommunikatör på Yrkesgymnasiet.
– Det har varit positiv respons både från eleverna och SYV:arna och det känns som att intresset blommar ut mer och mer för varje dag, säger Azizi.

Yrkesgymnasiet har under en längre tid planerat för att starta en skola i Borås. Hösten 2020 öppnar nu skolan, till en början med fyra praktiska program: Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och Energiprogrammet, Fordon- och transportprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet. Det är program som är populära bland eleverna och där det dessutom finns en stark efterfrågan efter arbetskraft.

– Det är viktigt enligt mig att möta efterfrågan av de praktiska linjerna. Praktiska linjer behövs oavsett vart i landet vi befinner oss. 9/10 av våra elever på våra skolor får jobb direkt efter studenten inom sitt valda yrke och många har dessutom sommarjobb samt extrajobb under helgerna, vilket är fantastiskt, säger Yrkesgymnasiets kommunikatör Naser Azizi.

Eleverna på Yrkesgymnasiet Borås kommer att lära sig tillsammans med lokala aktörer och företag på arbetsmarknaden. Mer än halva studietiden kommer att vara på en arbetsplats tillsammans med en handledare.

– På Yrkesgymnasiet behöver du inte vänta tre år på att få börja din yrkeskarriär. Hos oss får du lära dig ett yrke genom att göra det på riktigt då mer än hälften av studietiden är på en arbetsplats vilket ger erfarenhet och kontakter, berättar Azizi.

Har du frågor om den nya skolan eller vill du veta mer om något särskilt program? Missa inte den digitala gymnasiemässan på Yrkesgymnasiet! Mässan börjar kl.13.00 och slutar 18.00, men du kan checka in när det passar dig. Läs mer om mässan här.