Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn.

Skolan har över tjugo års erfarenhet av att utbilda skickliga hantverkare och mer än 80% av skolans elever har ett arbete att gå till direkt efter studenten!

Då skolan är relativt liten (ca 220 elever) blir relationen med lärarna väldigt personlig under de tre år du går på skolan. Hos oss får du en utbildning som möter arbetsmarknadens krav. Utbildningarna är främst yrkesinriktade – du kan läsa bygg, el, fordon och VVS samt det högskoleförberedande Teknikprogrammet.

Från och med hösten 2021 kan du läsa samtliga program med hockey- eller fotbollsprofil. I ett samarbete med Värmdö Hockey och Djurgårdens IF kommer du att kunna träna på skoltid.

På samtliga Värmdö Tekniska Gymnasiums yrkesprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola.

Välkommen till Värmdö Tekniska Gymnasium!

Här kan skicka dina frågor till Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG.

• TE
  • BA