På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Kronhus!
Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper, därför ska våra elever kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!

Vi är en bred skola med inriktning mot business, tech och science. Vill du spetsa dig inom bioteknik, bredda din teknikutbildning med entreprenörskap eller skaffa dig en kvalitativ yrkesutbildning i marknadsföring och samtidigt lära dig att programmera? Hos oss är det möjligt! Vår undervisning är kvalitetssäkrad genom certifieringarna Teknikcollege och Diplomerad Gymnasieekonom och vi använder samma professionella verktyg som ute i branschen, vilket gör våra ekonomer, tekniker och IT-elever särskilt väl förberedda. Vi har också ett internationellt perspektiv.

Vill du läsa ett år på Svenska Skolan i Paris, Madrid eller Bryssel? Göra arbetsplatsförlagt lärande (APL) utomlands? Här får du chansen!

CERTIFIERADE UTBILDNINGAR
Vi satsar på att alltid erbjuda högsta kvalitet, därför är våra utbildningar certifierade för Teknikcollege och Diplomerad gymnasieekonom. Utbildningarna granskas och utvecklas kontinuerligt av oss tillsammans med branschen.

LÄGET
Våra ljusa och fräscha lokaler finns mitt i Göteborg, med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till viktiga samarbetspartners som universitet, företag, organisationer och muséer.

ENTREPRENÖRSKAP
Vill du bli vår nya SM-vinnare i UF? Hos oss får du möjlighet att spetsa dina entreprenöriella förmågor. Vi arbetar med entreprenörskap och UF-företagande på alla våra program.

VÅRA PROGRAM
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik.
Är du intresserad av programmering, matematik och webbutveckling? Teknikprogrammet är Teknikcollege-certifierat. Det innebär en kvalitetssäkring med krav på branschnära samarbeten, ämnesöverskridande projekt och en kreativ arbetsmiljö. Med en lokal styrgrupp med representanter från näringsliv och högre utbildning utvecklar vi ständigt vårt program. Inom Teknikcollege kan du välja att utöka ditt program och få ett diplom som tillägg till ditt avgångsbetyg. Med någon av våra två fördjupningar har du ett försprång till högre utbildning och arbetsliv!

IT-programmet (lokal beteckning för El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik).
Är du intresserad av datorer, nätverksteknik och programmering? El- och energiprogrammet hos oss har inriktningen dator- och kommunikationsteknik och är certifierat för Teknikcollege. Det innebär att vårt program uppfyller höga krav på branschnära samarbeten, kreativ arbetsmiljö, teknisk utrustning och nära samarbete med näringsliv och högre utbildning. Inom Teknikcollege kan du välja att utöka ditt program och få ett diplom som tillägg till ditt avgångsbetyg – ett försprång ut i arbetslivet och till vidare studier. Vårt program ger dig en gedigen teknisk grund och erfarenhet både genom praktiskt arbete under skoltid och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi samarbetar med skolor och företag i Europa och varje år gör några elever APL utomlands.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi.
Har du ambitioner och är intresserad av marknadsföring, entreprenörskap och ledarskap? Vårt ekonomiprogram med inriktning ekonomi är kvalitetssäkrat genom certifieringen Diplomerad gymnasieekonom. Det innebär att vårt program uppfyller krav på kvalitativ undervisning med förankring i näringsliv och högskola, samt att vi arbetar ämnesöverskridande och utmanar våra elever i branschnära projekt. Hos oss drillas du i entreprenörskap och får verktygen att efter gymnasiet förverkliga dina framtidsplaner.

Marknad och affärsutvecklingsprogrammet (lokal benämning för Handelsprogrammet med inriktning handel och service).
Är du intresserad av handel, marknadsföring och design? Vårt marknad och affärsutvecklingsprogram är utbildningen som utmanar, ett program för dig med visioner! Här möter kreativitet affärsmässighet. Du får kunskaper i projektledning, affärsutveckling och marknadsföring. Du utvecklar områdesspecifik digital kunskap och din förmåga till kritiskt tänkande, vilket framtidens handelsbransch kräver. Vi samarbetar med externa specialister i verklighetsnära och ämnesöverskridande projekt. Entreprenörskap genomsyrar programmet och i årskurs 3 startar alla våra elever egna företag (UF). Du får värdefulla erfarenheter genom praktiskt arbete i skolan och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi samarbetar med skolor och företag i Europa och varje år gör några elever APL utomlands.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap.
Har du ambitioner, viljan att studera och siktet inställt på universitet och högskola? Välj NTI Natur! Vårt naturvetenskapsprogram har inriktningen naturvetenskap och ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning, vilket både kommer att utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Kronhus.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • HA
  • EE