På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Järnvägsgatan 2 i Simrishamn den 19 januari kl.18.30, välkommen!

Nova Academy Science

Science
Science (NA) är vårt naturvetenskapliga program med inriktning naturvetenskap.

Vill du testa marinbiologi, astronomi och miljöprojekt? Funderar du på naturvetenskapliga yrken som veterinär, läkare, civilingenjör? Science är för dig som gillar de naturvetenskapliga ämnena och som vill ha en unikt kreativ och utmanande utbildning. I Marint Centrum, en av våra fantastiska lokaler, finns ett attraktivt labb. Marint Centrum är ett av landets främsta center för forskning kring hav och vatten med samarbetspartners som Lunds Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan.

På Science kombinerar vi dina ämneskunskaper med träning i viktiga färdigheter som kreativitet, kritiskt förhållningssätt, samarbetsförmåga, självförtroende och social kompetens. Det är avgörande egenskaper som gör dig mer framgångsrik, både i ditt privatliv och framtida yrkesliv. Idag räcker det inte att ha bra betyg, du behöver även ovan nämnda färdigheter för att få det attraktiva jobbet efter studierna.

På Nova Academy satsar vi på att du ska bli riktigt bra på engelska och utveckla ett självförtroende att tala språket. Dels för att du lättare ska klara av fortsatta studier och dels för att du alltid har nytta av hög kompetens i engelska. Även om du kanske inte känner dig bra på engelska när du börjar på Nova Academy så räcker det att du vill bli bättre, för att du ska klara det.

Vi väljer att hålla undervisningen i engelska i mindre grupper för att effektivisera och underlätta för er elever, detta tillsammans med två engelskalärare varav en native speaker.

Läs mer på Science

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Nova Academy Science.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • IMV