På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nacka Gymnasium

En skola där det hela tiden händer roliga och intressanta saker – det märker du så fort du sätter din fot på Nacka gymnasium

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”där utbildningen står i centrum och där lärarna bryr sig om sina elever. Att skolan är ett av de gymnasier i Stockholms län som har flest förstahandssökande tycker vi visar på nöjda elever och 18 utbildningar av hög kvalité. Sveriges kommuner och landstings jämförelser av kommunala gymnasieskolor visar också att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa gymnasieskolor sett till betyg samt hur många elever som tar en gymnasieexamen.

Vårt omfattande internationella kontaktnät tar dig med ut i världen på språk­utbyte, EU-projekt och studieresor. På NA och SA Utland läser du en termin vid en engelsk gymnasieskola utan att förlänga din studietid. På inriktningen Internationell Ekonomi lär du dig hur ekonomi och handel fungerar i ett internationellt perspektiv. Under utbildningen kommer du även att genomföra fältstudier i en europeisk storstad.

På skolan finns en stor bredd av program och inriktningar inom Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällskunskap och Teknik som alla förbereder dig väl för fortsatta studier. 

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning så är El- och Energiprogrammet det rätta. Inriktningen dator och kommunikationsteknik är en praktisk utbildning som har omfattande teoretiska inslag, inriktningen Elteknik ger en bred kompetens och tekniska kunskaper inom ellära. 

Vi har även två estetiska utbildningarTeknik och musik är en särskild variant av Teknikprogrammet men med inriktning musik och musikproduktion, unik för Nacka gymnasium. Konst och design är en profil på Samhällsvetenskapsprogrammet, men med flera estetiska kurser. Vilket program du än väljer kommer du kanske snart själv att upptäcka den stora skolans möjligheter.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Nacka Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • SA
  • BA
  • EE
  • IMA
  • IMS
  • GSI
  • GS