Jaktgymnasiet

Bästa tre åren! Rätt behörigheter för yrke och högskola.

Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept med flera valmöjligheter inom skogsbruk, viltvård och jaktturism.

Med skogen som bas får du utveckla breda kunskaper inom jakt, viltvård, service och värdskap som genom hela utbildningen. Du får goda kunskaper inom viltvård, artkunskap, tillvaratagande av vilt bl.a. styckning. Under hela utbildningen får du träna på olika typer av jaktmetoder som toppfågeljakt, älgjakt, rovviltsjakt.

Du får kunskaper inom modernt skogsbruk, service och körning med skotare. Träningen varvas med simulatorövning och i riktiga maskiner på övningsplan. Efter att basen i utbildningen är gjord i åk1 så väljer du sedan utgång inför åk2 där du fördjupar dig inom jakt eller så väljer du utgången mot vidarestudier.

Utgång Vidarestudier

Väljer du utgången vidarestudier så läser du kurser som ger dig allmän behörighet och det som krävs för att söka till skogliga högskoleutbildningar såsom skogsmästarprogrammet. Du har även möjlighet att utöka ditt gymnasieprogram ytterligare för behörighet till exempelvis studier mot polis och sjuksköterska.

Utgång Jakt

Väljer du jaktlig utgång så förbereder du dig för ett arbetsliv inom jaktbranschen. Möjliga jobb är jaktguide, hundförare eller inom tillvaratagande av vilt. Du har även chansen att efter avslutad utbildning arbeta som jaktelev, första steget mot viltmästarutbildningen.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

Här kan skicka dina frågor till Jaktgymnasiet.

• NB