Jaktgymnasiet

Bästa tre åren! Rätt behörigheter för yrke och högskola.

Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept med flera valmöjligheter inom skogsbruk, viltvård och jaktturism.

Med skogen som bas får du utveckla breda kunskaper inom jakt, viltvård, service och värdskap genom hela utbildningen. Du får goda kunskaper inom viltvård, artkunskap, tillvaratagande av vilt och styckning. Under hela utbildningen får du träna på olika typer av jaktmetoder som toppfågeljakt, älgjakt, rovviltsjakt.

Du får kunskaper inom modernt skogsbruk, service och körning med skotare. Träningen varvas med simulatorövning och i riktiga maskiner på övningsplan.

Du erbjuds läsa kurser som ger dig högskolebehörighet och det som krävs för att söka till skogliga högskoleutbildningar såsom skogsmästarprogrammet. Du har även möjlighet att utöka ditt gymnasieprogram ytterligare för behörighet till exempelvis studier mot polis och sjuksköterska.

Efter utbildningen är du rustad för ett arbetsliv inom jaktbranschen. Möjliga jobb är jaktguide, hundförare eller inom tillvaratagande av vilt. Du är även förberedd för arbete inom skogsbruket och har chansen att efter avslutad utbildning arbeta som jaktelev, första steget mot viltmästarutbildningen.

Här kan skicka dina frågor till Jaktgymnasiet.

• NB