På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hagströmska gymnasiet Linköping

Vi blir Praktiska Gymnasiet Linköping!

I augusti nästa år går vi samman med Praktiska Gymnasiet och Framtidsgymnasiet i Linköping! Vi kommer ta det bästa från alla tre skolor och tillsammans skapa Linköpings bästa yrkesgymnasium. Namnet på den nya skolan blir Praktiska Gymnasiet Linköping.

Du som tänkt söka till utbildningar på Hagströmska Linköping ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Linköping istället.

 

Om oss

Hagströmska Gymnasiet är en skola där du som elev ställs i centrum. Här får du möjlighet till en verklighetsförankrad utbildning. Utbildningen ger dig en bra grund för framtiden. Vi samlar kunniga och erfarna lärare inom varje program som säkerställer en hög nivå på utbildningarna. 

Här får du en verklighetsförankrad utbildning som ger en bra grund för framtiden. Vi utgår från ett projektorienterat lärande som är ämnesövergripande. Det innebär att vi drar nytta av varandras kunskaper genom att väva samman karaktärsämnen med gymnasiegemensamma ämnen. Vi arbetar för att du ska få en värdefull tid på gymnasiet, men även efter dina studier i till exempel arbetslivet eller i vidare studier.

Skolan är belägen på Gamla Tanneforsvägen 17 A. Vi håller till högst upp i huset med vacker utsikt över Linköping. För att ta dig hit med buss går du på busslinje 16 från resecentrum. Hagströmska Gymnasiet är en av Linköpings mindre friskolor, vi har cirka 80 elever. Vill du känna dig som en i gemenskapen – sök gärna till oss!

Våra utbildningar fokuserar på individen vilket gör att du har möjlighet att påverka arbetsformerna och hur du vill redovisa kunskaperna – allt i samråd med våra lärare naturligtvis. På Hagströmska Gymnasiet är det eleverna och utbildningarna som står i centrum.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Hagströmska gymnasiet Linköping .

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BA
  • FT
  • IMV