Hagströmska gymnasiet Falun

Välkommen till oss på Hagströmska Falun. Det som är speciellt med vår skola är att vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp och stöd i vardagen för att kunna utvecklas i din egen takt och att nå dina mål, oavsett om de är akademiska, personliga eller idrottsliga.

Vårt hjärta bankar för sporten, den kärleken löper som en röd tråd genom allt. Vi finns här för att hjälpa dig får en balans i livet och att utmana dig själv att nå längre både akademiskt, personligt och sportsligt. Vi vet hur viktigt det är att skola, träning och fritid samspelar för att du ska må så bra. Därför blir Hagströmska mer än en skola, därför blir vi mer än lärare, klasskompisar och tränare, vi är ett lag och en enda stor familj.

Träning
Vi tar din satsning på allvar. Här finns tränarna, utrustningen och stöttningen runt omkring. Allt som krävs för att du ska nå din fulla potential. Tränare, lärare, elevhälsa och skolledning jobbar tillsammans varje dag för att ge dig en vardag med bra utbildning, aktiv fritid och maximala möjligheter inom ditt specifika intresse.

Skola
Här är skolarbetet i centrum. Vi arbetar tillsammans för att ge dig de allra bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier

Pedagogik
Vi utgår från ett projektorienterat lärande som rör sig över ämnesgränserna och där elevernas projektarbeten bygger på den inriktning de valt. Det innebär att utbildningens yrkeskurser (karaktärs-ämnen) vävs samman med kurser i allmänna ämnen. Genom att anpassa och integrera undervisningen mot den yrkesinriktning eleven valt ökar förståelsen för varför man behöver kunskaper även i de allmänna ämnena. Detta arbetssätt bidrar ofta till att eleverna har lättare att ta till sig teorin.

Våra utbildningar fokuserar på individen vilket gör att man har möjlighet att påverka arbetsformerna och hur man vill redovisa kunskaperna, allt i samråd med våra lärare naturligtvis. Det är en unik lärprocess där varje elev är aktiv att inhämta kunskap vilket i slutändan ger mer delaktiga och motiverade elever. Vi arbetar även med temastudier i arbetsgrupper; med inspiration utifrån dagens yrkesliv som ofta är organiserat i projektform.

Hagströmska Gymnasiet utgår från ett tydligt värdegrundsarbete där demokrati, etik och moral är naturligt närvarande i skolan. Vår koppling till respektive bransch ger dessutom goda möjligheter till arbetsplatslärande, praktik och studiebesök.

Pluggstugor
Varje vecka finns möjlighet att få lärarledd läxhjälp på skolan. Pluggstugan vänder sig till alla elever, oavsett vilken betygsnivå du siktar på.

NIU / LIU
NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Idrottssatsningen är godkänd av både såväl skolverket som riksidrottsförbundet. Idrotter som inte är NIU är LIU, lokal idrottsutbildning.

Här kan skicka dina frågor till Hagströmska gymnasiet Falun .

• niu
  • NA