Grillska Gymnasiet Kungsholmen

På Grillska Gymnasiet Kungsholmen (fd Grillska Gymnasiet Sundbyberg) brinner vi för socialt entreprenörskap och engagemang, oavsett program. Här går ca 160 elever på två program – ekonomi, profil social economy, och restaurang och livsmedel, inriktning restaurang eller bageri och konditori. Skolan ligger i helt nyrenoverade lokaler nära Hornsbergs strand.

Fördjupa ditt samhällsengagemang genomsocialt entreprenörskap
På vårt ekonomiprogram får du en gedigen ekonomiutbildning med inriktning på att bidra till ett mänskligare samhälle, genom vår profil social economy. Social economy är ett tankesätt där de mänskliga värdena sätts främst.

Goda jobbchanser efter restaurangprogrammet
Här  får du laga och servera maten till gästerna på skolans egen Restaurang M. Gör praktik på några av Stockholms bästa restauranger och ­bagerier och bygg ett ovärderligt kontaktnät för framtiden. Efter avslutad utbildning har du stora chanser till jobb inom branschen både i Sverige och utomlands.

Entreprenörskap och samhällsengagemang
Hos oss får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsbaserat lärande och med projekt för företag och organisationer. Entreprenörskapskurs finns på alla program och vill du kan du driva UF-företag under ett läsår. Alla elever får gå en volontärutbildning hos Stockholms stadsmission.

Tro på din egen förmåga och nå dina mål
Vi jobbar för att stärka din tro på dig själv och på din egen förmåga. Här har vi höga förväntningar på varandra och tror på att du kan växa och utvecklas till den bästa versionen av dig själv, ­genom kunskap, motivation och engagemang. Målsättningen är att du lämnar oss med goda kunskaper, en positiv självbild, ett socialt engagemang och en vilja att bidra till ett mänskligare samhälle för alla.

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens ­Skolstiftelse och är en idéburen friskola där skolpengen går till att utveckla verksamheten.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

• EK
  • RL