På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Kungsholmen

Välkommen att besöka oss i våra lokaler på Kungsholmen! Vi erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta skolan så bokar vi in en tid som passar.

Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Kungsholmen blir du sedd för den du är och får det just du behöver. Vi erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program, men alla våra utbildningar ger dig möjlighet till grundläggande högskolebehörighet. Vår skola slog upp portarna hösten 2010 och ligger på Kungsholmen, bara två minuters promenad från tunnelbanan. På vår skola har vi både vanliga undervisningslokaler och specialsalar, som är utrustade med projektorer och trådlöst nätverk. Hos oss får du mer stimulans, mer kunskaper, bättre resurser och möjligheter att göra det du vill med ditt liv.

APL - arbetsplatsförlagt lärande 
På alla våra yrkesprogram har du som elev minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Det är viktigt för oss att din gymnasieutbildning erbjuder en tydlig koppling mellan teori och praktik för att du ska få bästa möjliga förutsättningar att möta kraven i arbetslivet. Våra lärare har bakgrund i de olika branscherna och därmed goda kontakter med olika arbetsplatser. De kommer att coacha dig att hitta en plats som passar just dig. Elever som gör ett bra jobb på sin APL-plats har goda chanser till anställning.

Välkommen!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Kungsholmen.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • HV
  • SA
  • BF
  • EK
  • HA