Carlsund utbildningscentrum

HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET, CARLSUND UTB.CENTRUM

Hotell- och turismprogrammet i Motala utbildar blivande kollegor i ledande positioner och framtidens entreprenörer inom besöksnäringen.

Vi utbildar elever för att möta ett allt större behov av kompetent arbetskraft inom besöksnäringen. Det gör att du som elev har mycket goda förutsättningar att få arbete direkt efter utbildningen. Programmet ger också behörighet att studera vidare och fördjupa dina kunskaper.

Vägen till världen
Vi är ett program som reser.
Vi tror på att du lär dig bäst genom det du själv upplever och att ett klassrum aldrig kan ge dig samma kunskaper och det självförtroende du får när du upplever verkligheten och ser andra och annorlunda platser.

Under din utbildning genomför du en rad olika uppdrag både i Sverige och utomlands. Du reser i Sverige och olika städer i Europa. Resorna innehåller uppdrag och aktiviteter samt att ta del av plasternas turistutbud och lära dig mer om olika sätt att resa.

Under dina tre år kommer vi också att lägga stor vikt på personliga utveckling. Din självkännedom, ditt självförtroende och din självkänsla ska också utvecklas.

Resor

• Runt Vättern (Bussresa i 3 dagar)
  • Östersjöresan (Kryssning till Åbo och Helsingfors i 4 dagar)
  • Norra Europaresan (Bussresa till julmarknaden i Lübeck i 4 dagar)
  • Europaresan (Flygresa till London i 5 dagar)

Utöver dessa resor planerar vi varje år extra resor och studiebesök.

Praktik
Utöver de praktiska uppdragen har vi även 16 veckors praktik på turistanläggningar och besöksmål i Sverige var av 4 veckors utlandspraktik.

Entreprenörskap
På Hotell- och turismprogrammet får alla elever starta och driva eget företag i årskurs 3. Du kommer att lära dig våga satsa, vara kreativ och ta egna initiativ.

Östergötlands bästa UF skola 2021 – Vinnare av årets UF-företag i Östergötland 2021

Övriga program på skolan hittar du på hemsidan.

Här kan skicka dina frågor till Carlsund utbildningscentrum.

• HT